Paleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - Baarn

Paleis Soestdijk

TYPE

Paleis

CAPACITEIT

200

LOCATIE

Baarn
Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan. Het landgoed wordt de komende jaren grondig gerenoveerd en gerestaureerd en klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. Zodra het bestemmingsplan is goedgekeurd zal de restauratie en renovatie van park, paleis en overige gebouwen zo snel mogelijk starten. Het landgoed van Paleis Soestdijk telt 170 hectare grond met 31 monumenten. De restauratie van het gehele landgoed zal gefaseerd worden aangepakt.

In 2026 opent het nieuwe Paleis Soestdijk | Made By Holland: een inspirerend platform, podium en landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een rijk educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek. De bezoeker voelt, proeft en ervaart de innovatie en inspiratie op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

Het is geen toeval dat Paleis Soestdijk in de toekomst een podium wordt voor innovatie en ondernemerschap. De geschiedenis van het landgoed staat bol van de vernieuwing op het gebied van technologie, architectuur en duurzaamheid. De inspiratie voor deze nieuwigheden werd regelmatig in het buitenland opgedaan; Nederland kon immers niet achterblijven op de rest van Europa. Dit maakte Soestdijk tot een etalage van de nieuwste internationale ontwikkelingen in Nederland.

Het landgoed en het paleis zijn in voorbereiding op de restauratie, en niet regulier geopend. Wel worden er door het hele jaar heen allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd zodat het landgoed te bezoeken blijft. Zo doet Paleis Soestdijk mee aan Open Monumentendag, Concours d’Elegance, Royal Polo en worden er tentoonstellingen georganiseerd, zoals De vrouwen van Soestdijk. De Kwekerij & Moestuin wordt regelmatig opengesteld voor het publiek. Activiteiten zijn te vinden in onze activiteitenagenda.

Ook blijft het mogelijk om de Oranjerie te huren voor een particuliere of zakelijke bijeenkomst.

Aan de overzijde van het paleis ligt de Parade. Dit maakt ook onderdeel uit van het landgoed.

Dronefoto van Nufotograferen, binnenfoto’s van Ron Witkamp

Paleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - BaarnPaleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - BaarnPaleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - BaarnPaleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - BaarnPaleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - BaarnPaleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - BaarnPaleis Soestdijk - Amsterdamsestraatweg 1 - Baarn


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.