Sint-Janskerk Gouda - Achter de Kerk 2 - Gouda

Sint-Janskerk Gouda

TYPE

Kerk

CAPACITEIT

2000

LOCATIE

Gouda
Sint-Janskerk Gouda

De Goudse Sint-Janskerk is de langste kerk van Nederland. De kerk staat bekend om de gebrandschilderde ramen, ook wel Goudse Glazen genoemd. Deze Goudse Glazen vormen het hoogtepunt van de Europese glasschilderkunst. Van de 72 ramen dateren er 61 uit de jaren 1530 tot 1603: meer dan de helft van al het 16e eeuwse gebrandschilderde glas in Nederland!

Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen naar binnen valt, is het voor uw gasten direct duidelijk hoe bijzonder deze plek is. Of het een vergadering van vier in de Kerkmeesterskamer betreft of een plenaire bijeenkomst met 1800 mensen in het Schip van de langste kerk van Nederland: de Sint-Jan Gouda maakt een onvergetelijke indruk op uw gasten!

In de Sint-Janskerk worden ook activiteiten georganiseerd! De activiteitenagenda is hier te vinden.

Dronefoto van Harry Anders

Sint-Janskerk Gouda - Achter de Kerk 2 - GoudaSint-Janskerk Gouda - Achter de Kerk 2 - GoudaSint-Janskerk Gouda - Achter de Kerk 2 - GoudaSint-Janskerk Gouda - Achter de Kerk 2 - GoudaSint-Janskerk Gouda - Achter de Kerk 2 - GoudaSint-Janskerk Gouda - Achter de Kerk 2 - Gouda


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.