Stoomgemaal Mastenbroek

TYPE

Monumentaal

CAPACITEIT

50

LOCATIE

Genemuiden

Het Stoomgemaal Mastenbroek staat aan de Kamperzeedijk, tussen Kampen en Genemuiden, bij het afwateringskanaal de Veneriete. Het gemaal is in 1855-1856 gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen. Nu is het in beheer van Stichting Oude Stoomgemaal Mastenbroek.

Het bezoekerscentrum lig naast het gemaal en heeft een ligging aan het water met een fantastisch uitzicht. Dus wilt u genieten van een prachtig oud gemaal uit 1855-1856, dan kunt u het bezoekerscentrum ook huren.

Wanneer u het bezoekerscentrum wilt huren kan dat voor een bedrag van € 150.00 (incl. schoonmaakkosten). Het centrum is rolstoelvriendelijk te bereiken en te gebruiken. Het heeft een apart mindervalidentoilet en een dames- en een herentoilet.

Meer informatie over de mogelijkheden voor verhuur en rondleidingen in het gemaal vindt u op de website van Stichting het Oude Stoomgemaal.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).