Turnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - Ellecom

Turnhal Ellecom

TYPE

Monumentaal

CAPACITEIT

150

LOCATIE

Ellecom

De Turnhal is een belangrijk voorbeeld van beladen erfgoed. Het pand is gebouwd in 1943 als turn- en exercitiehal voor SS’ers in opleiding. Het is een plek met een zwart verleden en daarom belangrijk om te behouden als herinnering aan deze fase in de Nederlandse geschiedenis.

Op dit landgoed werd in 1942-1943 onder andere een turn- en exercitiehal gebouwd. Joodse dwangarbeiders werden ingezet voor de voorbereidende grondwerkzaamheden zoals het dempen, droogleggen en ophogen van het terrein. Vlak na de oorlog werden er NSB-ers geïnterneerd in het gebouw. Sinds 1947 is het pand in gebruik als vakantiehuis en sporthal voor jongeren. De turnhal bleef tot in de jaren 90 in gebruik als vakantieoord. Daarna is het enige tijd als asielzoekerscentrum gebruikt.

In de afgelopen vijf jaar is de rieten kap van het gebouw gerestaureerd, de grond gesaneerd en nieuwe bestrating aangelegd. Tevens is er een basis voorziening stroom en water in het pand aangebracht. De eigenaar BOEi is de mogelijkheden aan het verkennen voor een nieuwe, passende invulling van het gebouw, waarbij verleden niet zal worden vergeten.
De Turnhal is geschikt voor expositie, presentaties en culturele events.

Voor activiteiten in Turnhal is ontheffing benodigd. Parkeren op eigen terrein beperkt mogelijk.

Turnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - EllecomTurnhal Ellecom - Eikenstraat 5 - Ellecom


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.