Westerkerk

TYPE

Monumentaal

CAPACITEIT

800

LOCATIE

Enkhuizen

Westerkerk Enkhuizen

De Sint Gommarus- of Westerkerk is één van de top-100 monumenten in Nederland. De kerk staat op een centrale locatie in de oude binnenstad van Enkhuizen. Het prachtige laatgotische gebouw heeft vandaag de dag een culturele functie.

In de zomermaanden is de Westerkerk geopend voor bezoekers. Daarnaast is de kerk het hele jaar door te huur voor een breed scala aan evenementen. Wij bieden u alle benodigde faciliteiten voor het sfeervol organiseren van huwelijken en ontvangsten, congressen en seminars, theaterproducties en concerten, beurzen, vergaderingen en presentaties, rouw- en trouwdiensten, manifestaties, feesten enz.

Een galadiner of een intieme lunch?
De Westerkerk staat garant voor royale gastvrijheid in een historische setting. Naast het ruime vloeroppervlak in het middenschip, is er onze prachtige met goudleer behang getooide Kerkenraadskamer, speciaal voor kleinere gezelschappen.

Nog mooier wordt het als u uw lunch of diner combineert met een rondleiding door de kerk of de Librije: de enige 17e-eeuwse stadsbibliotheek in Nederland die nog op de oorspronkelijke locatie bewaard is gebleven.

Mail naar verhuur@westerkerkenkhuizen.nl voor opties en prijzen


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).