Atelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - Zundert

Atelier Roland Holst

TYPE

Vakantie­woning

PERSONEN

4

LOCATIE

Zundert

Dit monument is te huur via Buitenleven Vakanties. Dit is een initiatief van de drie grootste natuurorganisaties van Nederland: De Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Bekijk het aanbod van vakantiewoningen en monumenten in de mooiste Nederlandse natuur.

buitenlevenvakanties.nl

Beleef hier de vakantie in het Atelier van het echtpaar Roland Holst op de Oude Buisse Heide. De Oude Buisse Heide vormt samen met Wallsteijn en De Moeren een prachtig wandelgebied bij Zundert. Er zijn tal van mooie gemarkeerde wandelroutes langs theekoepels, landhuizen, tuinen en vijvers. Er is zelfs een gemarkeerde Gedichtenroute in de voetsporen van Henriette Roland Holst.

In 1918 ontwerpt Margaret Staal-Kropholler, Nederlands eerste vrouwelijke architect, een atelier voor de beeldende kunstenaar en kunstcriticus Richard Roland Holst. Het atelier heeft een expressionistische, organische uitstraling in de stijl van de Amsterdamse School. De plattegrond lijkt op een vlieger met in het zuiden een smalle staart en opent zich naar het noorden.

Breda ligt op 30 minuten rijden, Antwerpen op drie kwartier en Vlissingen op 1 uur. De natuur combineren met een dagje strand of stad is vanuit de Oude Buisse Heide daarom heel goed te doen. Op 20 minuten rijden is de Laarse Heide. Hier kun je bij warm weer terecht voor een heerlijk verkoelende duik.

In de Noordkamer geniet je van het prachtige uitzicht vanuit het grote Noordraam. In deze leefkamer staat een mooie grote eettafel en een indrukwekkende schouw met gaskachel. De keuken is klein, modern en van alle gemakken voorzien met een combimagnetron en een vaatwasser. Het atelier beschikt over 2 slaapkamers met elk een tweepersoonsbed. Er is een badkamer met douche en een separaat toilet. Buiten is er een ruime zitgelegenheid aanwezig.

Met een groter gezelschap vakantievieren? Het is mogelijk om Angora Hoeve (vakantiewoning geschikt voor 6 personen) erbij te huren. Deze woning bevindt zich op hetzelfde landgoed.

Atelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - ZundertAtelier Roland Holst - Roosendaalsebaan - Zundert


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.