B en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - Harlingen

B en B De Pronkkamer Harlingen

TYPE

Middeleeuws stenen gebouw

PERSONEN

2 personen

LOCATIE

Harlingen
B en B De Pronkkamer Harlingen

De Pronkkamer bevindt zich in een mooi Rijksmonument in het oude stadscentrum van Harlingen. De woning ligt aan de Noorderhaven. De enige binnenhaven van Nederland met open verbinding met zee. Het huis is voor het eerst geregistreerd in de 16e eeuw. Wellicht stond er al eerder een pand op deze plek.

Het monument is oorspronkelijk gebouwd als pakhuis met woonruimte. Later is het uitgebreid en heeft het de functie van woonhuis gekregen.

De huidige eigenaren zijn sinds 2016 bezig om het pand grondig te restaureren en verbouwen zodat het meer de oorspronkelijke indeling en grandeur terugkrijgt.

Foto’s zijn van Rinske Schaap.

B en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - HarlingenB en B De Pronkkamer Harlingen - Noorderhaven 43 - Harlingen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.