Bissems Hofstede - Marledijk 33 - Marle

Bissems Hofstede

TYPE

Vakantie­boerderij

PERSONEN

2 tot 4 personen

LOCATIE

Marle
Bissems Hofstede

De monumentale dijkschuur bij de Ijsselhoeve is verbouwd tot gastenverblijf. Je kunt hier heerlijk ontspannen in een natuurlijke omgeving, met uniek uitzicht op de schitterende uiterwaarden van de IJssel. Zin om even te onthaasten? Dan ben je hier aan het goede adres!

In een historische wagenschuur langs de dijk zijn twee gastenverblijven gemaakt. De monumentale schuur is grondig gerestaureerd. De eeuwenoude gebinten en muren zorgen voor een gezellige sfeer. De moderne inrichting, keuken en badkamer bieden alle comfort die jij je wenst tijdens een rustmoment op het platteland.

De appartementen zijn geschikt voor twee tot vier personen. Vanuit de slaapkamers  op de bovenverdieping heb je ruim uitzicht over de IJssel. Je kunt hier wakker worden met het uitzicht op één van de fraaiste rivierenlandschappen van Nederland! Een ochtendwandeling  over de rustieke IJsseldijk is een absolute aanrader.

Op de boerderij worden zo’n honderd melkkoeien gehouden. Loop gerust de ligboxenstal binnen, waar de koeien gevoerd worden of vredig liggen te herkauwen. Zomers lopen ze in het land achter de boerderij, want er wordt veel waarde gehecht aan natuurlijke weidegang. Twee robots nemen het melken voor hun rekening. Neem ook even een kijkje in de jongveeschuur, waar de kalfjes staan. En met een beetje geluk zie je in het voorjaar de pinken voor het eerst het weiland in dansen!

Bij de boerderij hoort zestig hectare land. Het grootste deel is grasland, waarvan in de zomerperiode een fors deel wordt ingekuild als wintervoorraad voor de koeien. Daarnaast wordt maïs verbouwd als veevoer. De kleiachtige gronden langs de IJssel hebben van nature een hoge vruchtbaarheid. De percelen langs de rivier maken deel uit van een internationaal erkende natuurgebied de IJsselvallei.

De Bissems Hofstede bestaat al sinds de zeventiende eeuw. Het bedrijf is ontstaan als afsplitsing van een naastgelegen middeleeuwse kloosterboerderij. De boerderijnaam verwijst naar het Middelnederlandse woord bissen, dat duidt op het onrustig rennen van vee. Over de Bissems Hofstede is een heuse boerderijbiografie verschenen, met allerlei verhalen en anekdotes over het boerenleven in de IJsselstreek van de afgelopen eeuw. Je kunt er in het gastenverblijf uiteraard heerlijk doorheen bladeren.

De Bissems Hofstede ligt pal aan de IJsseldijk in de buurtschap Marle. Je kunt vanaf de boerderij fraai wandelen en fietsen door het schitterende rivierenlandschap. Niet voor niets wordt de IJssel door velen geroemd als mooiste rivier van Nederland!

Vanaf de boerderij zie je de Veluwezoom al liggen. In mum van tijd wandel je de uitgestrekte bossen of over weidse heidevelden. De lokale veerpont zet je met hetzelfde gemak over naar de andere kant van de IJssel voor een ontdekkingstocht langs landgoederen in de regio Salland.

In de nabijheid liggen bovendien de pittoreske Hanzesteden Hattem, Zwolle, Kampen en Deventer. Bezoek bijvoorbeeld het museum van de beroemde IJsselschilder Voerman in Hattem, maak een stadswandeling door de historische binnenstad van Kampen of ontdek het uitzonderlijk gevarieerde winkelaanbod in Deventer!

Bissems Hofstede - Marledijk 33 - MarleBissems Hofstede - Marledijk 33 - MarleBissems Hofstede - Marledijk 33 - MarleBissems Hofstede - Marledijk 33 - MarleBissems Hofstede - Marledijk 33 - MarleBissems Hofstede - Marledijk 33 - MarleBissems Hofstede - Marledijk 33 - Marle


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.