Gouden Pand 4 - Gouden Pand 4 - Appingedam

Gouden Pand 4

TYPE

Middeleeuws stenen gebouw

PERSONEN

2 personen

LOCATIE

Appingedam
Gouden Pand 4
Je kunt verblijven in het middeleeuws rijksmonument Gouden Pand 4, midden in het historische stadshart van Appingedam. Gouden Pand 4 is een middeleeuwse edele heerd en nog grotendeels opgetrokken uit kloostermoppen. De voorgevel dateert uit de 18e eeuw.

Het huis heeft moderne voorzieningen en is geschikt voor gebruik door 2 personen. De indeling bestaat uit een woonkamer met keuken, een ingerichte kelder en op de verdieping de slaapkamer en badkamer.

Appingedam, gelegen in de provincie Groningen, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. De stad kreeg stadsrechten in 1327 en bloeide op dankzij haar gunstige ligging aan het Damsterdiep, een belangrijke waterweg voor handel en transport. Het historische centrum wordt gekenmerkt door de beroemde hangende keukens, een uniek architecturaal fenomeen uit de 16e eeuw, waarbij huizen met hun keukens boven het water van het diep hangen.

Tegenwoordig trekt Appingedam als toeristische bestemming veel bezoekers aan vanwege haar pittoreske charme, historische gebouwen en de bijzondere hangende keukens. Toeristen kunnen genieten van wandelingen langs de schilderachtige grachten, een bezoek brengen aan het Museum Stad Appingedam, en heerlijk ontspannen op de vele terrassen in de gezellige binnenstad. Het behoud van haar historische erfgoed en de unieke architectuur maken Appingedam een ware trekpleister voor zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers

Gouden Pand 4 - Gouden Pand 4 - AppingedamGouden Pand 4 - Gouden Pand 4 - AppingedamGouden Pand 4 - Gouden Pand 4 - AppingedamGouden Pand 4 - Gouden Pand 4 - AppingedamGouden Pand 4 - Gouden Pand 4 - AppingedamGouden Pand 4 - Gouden Pand 4 - Appingedam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.