Huis Beelaerts - Putterstraat 2, - Heusden

Huis Beelaerts

TYPE

Middeleeuws stenen gebouw

PERSONEN

4 personen

LOCATIE

Heusden
hendrickdekeyser.nl

Monumentenliefhebbers, fietsers en levensgenieters opgelet: Huis Beelaerts is dé plek om uit te rusten, bij te komen en vooral om van te genieten in de schilderachtige vestingstad Heusden.

De karakteristieke trapgevel, kleine ruitjes en rode luiken passen volledig in het straatbeeld van dit eeuwenoude stadje. Maar laat je niet misleiden; hoewel het hier om een historische plek mét een verhaal gaat, begeef je je in een zeer comfortabel huis met de luxe van deze tijd.

Laten we dit zeventiende-eeuwse plaatje eens van binnen bekijken, je valt immers letterlijk met de deur in huis. Via de markante rode boerderijdeur loop je zó de hoge voorkamer binnen. Zoals dat ook in het jaar 1600 al het geval was, toen Heiltje Beelaerts met haar voeten op een stoofje voor het raam zat. Nu staat er een royale eettafel waar je uitgebreid aan kunt dineren en borrelen met uitzicht op de Catharijnekerk.

Op de begane grond zijn via een brede gang het toilet, de wasruimte en de stadstuin te bereiken. Een fijne en intieme binnenplaats waar je kunt ontbijten of even je ogen dichtdoet in deze rustige omgeving.

Neem je het kleine trappetje vanuit de voorkamer omhoog, kom je in de knus ingerichte opkamer waar je kunt neerploffen op de bank of in de uitnodigende stoelen. Hier geniet je van de rust, elkaar of een goede film.

Vanuit de voorkamer kun je ook met een klein trappetje naar beneden; daar bevindt zich de zeer ruime keuken, met haar balkenplafond en oudhollandse tegeltjes. Deze woonkeuken is voorzien van alle gemakken en apparaten om een heerlijk diner klaar te maken of dat ontbijtje-op-bed met Nespresso koffie.

De spiltrap leidt je vanuit de voorkamer naar de bovenste verdieping waar je twee ruime slaapkamers en de moderne badkamer met regendouche en extra toilet vindt. In beide kamers staat een heerlijk tweepersoonsbed; je zult hier geweldig tot rust komen.

Het huis is ingericht met veel oog voor comfort en uiteraard met historische elementen, zoals de nisjes, de houten en stenen vloeren en oudhollandse tegeltjes. Die elementen zijn ook verwijzingen naar wat zich hier vroeger afspeelde. En hoe leuk is het dat je op weg naar dit vakantiehuis een speciale podcast kunt luisteren over die tijd en over haar bewoners. Duik in de wereld van Huis Beelaerts en beleef hier mooie dagen!

 

DOEN IN DE OMGEVING

  • Verken de vestingstad vanaf het water met rondvaart Wiljo
  • Breng een bezoek aan de Catharijnekerk
  • Bezoek het 700-jaar oude kasteel van Ammerrsoyen
  • Er zijn prachtige fietsroutes te starten en te eindigen vanuit Heusden
  • Het spannende forteiland Geofort Herwijnen is een bezoek waard

INFORMATIE

  • 17e eeuws woonhuis
  • Binnen de vesting van Heusden
  • Geschikt voor 4 personen
  • Check in vanaf 16:00 uur, check uit 10:00 uur

Huis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - HeusdenHuis Beelaerts - Putterstraat 2, - Heusden


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.