Huis met de Luiken - Groenmarkt 5 - Zutphen

Huis met de Luiken

TYPE

Stedelijk

PERSONEN

2 personen

LOCATIE

Zutphen
Huis met de Luiken

Op de Groenmarkt 5 staat ons smalle, hoge huis dat lokaal bekend staat als het huis met de luiken. Gebouwd in 1629 en altijd bewoond geweest door schippers, handelaren en ambachtslieden. Geen deftig huis, maar een huis waar hard werd gewerkt.

Op de begane grond en de tussenverdieping is nu een bijzondere interieurwinkel, en in het achterhuis wonen de eigenaren. De verdieping boven de woonwinkel is ingericht als B&B met een Rembrandteske en gevelbrede raampartij die uitkijkt over de markt.

Je beschikt over een grote comfortabele kamer van ca. 4 bij 5 m met een groot bed, een lekkere zithoek en een eettafel. Aan de overloop grenzen nog een eigen badkamer (bad, inloopdouche, dubbele wastafel, wc) en een pantry om koffie of thee te zetten en een koelkast. Natuurlijk serveren we een heerlijk ontbijt. Zoekt je liever een ontbijtplek in de stad, dan kan dat ook.

Een prima verblijfsplek én uitvalshoek voor wie de stad en de omgeving wil verkennen. Cultuur, erfgoed, terrassen, weekmarkt, IJssel, uiterwaarden en coulissen landschap liggen binnen handbereik.

Huis met de Luiken - Groenmarkt 5 - ZutphenHuis met de Luiken - Groenmarkt 5 - ZutphenHuis met de Luiken - Groenmarkt 5 - ZutphenHuis met de Luiken - Groenmarkt 5 - Zutphen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.