Kasteel Hackfort - Baakseweg 8B - Vorden

Kasteel Hackfort

TYPE

Kasteel

PERSONEN

18 personen

LOCATIE

Vorden

Dit monument is te huur via Buitenleven Vakanties. Dit is een initiatief van de drie grootste natuurorganisaties van Nederland: De Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Bekijk het aanbod van vakantiewoningen en monumenten in de mooiste Nederlandse natuur.

buitenlevenvakanties.nl

Een idyllisch kleinschalig boerenlandschap met een rijke historie, gevormd door landheren, boeren en water. Welkom op Kasteel Hackfort! In de Achterhoek aan de Baakse Beek ligt het landgoed, een lappendeken van onder andere gras, akkerlanden en bos. Een plek waar u kunt genieten van de natuur tussen de boerderijen, bolle akkers, bloemrijke graslanden en een historische moestuin. In het hart van het landgoed ligt Kasteel Hackfort met het parkbos. Een kasteel met een historie die terug gaat tot de 14de eeuw.  In 1981 heeft Natuurmonumenten het landgoed bij legaat verkregen, met als voorwaarde om het landgoed bijeen te houden én open te stellen voor publiek. Uniek zijn de duizenden stinzenplanten die in het vroege voorjaar bloeien voor het kasteel. Achter het kasteel is een terras met tuinmeubilair aanwezig waar u uitkijkt over het landgoed. Neem uw fiets gerust mee, want op Landgoed Hackfort is het heerlijk wandelen en fietsen. Er is een carport waar u de (electrische) fiets kunt stallenen opladen.

In en rondom het kasteel is meer bedrijvigheid dan alleen de vakantiesuites. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er in het souterrain een expositie of een rondleiding is,er in de grote zaal een bruiloft voltrokken wordt of een cultureel evenement zoals een klassiek concert plaatsvindt. Ook kan het zijn dat er op het landgoed natuurwerkzaamheden worden gedaan. Vlak bij het kasteel, in het voormalige koetshuis, bevindt zich restaurant Keuken van Hackfort, een ideale uitvalsbasis voor een kopje koffie of een heerlijk diner. Gasten van Buitenleven Vakanties kunnen een ontbijtmand of diner bestellen. Neem hiervoor contact op met Keuken van HackfortDe activiteiten op het terrein worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Nieuwsgierig geworden of er een evenement is tijdens uw geplande verblijf? Bekijk dan de kalender.

Kasteel Hackfort beschikt over 4 royale vierpersoonssuites en 1 tweepersoonssuite: Suite Baron Arend, Suite Freule Clara, Suite Freule ZusSuite Freule Emma en Suite De Schatkamer. In totaal kunt u er met maximaal 18 personen overnachten. U kunt het kasteel huren, of een separate suite of een verdieping voor 8 of 10 personen. Er is geen kinderbedje aanwezig. In het kasteel is een lift aanwezig. Suite Freule Emma is rolstoeltoegankelijk. Huurt u het kasteel? Dan kunt u gezamenlijk gebruik maken van een ruime gemeenschappelijke keuken en eetkamer, bestemd voor ontmoeting, ontbijt en eventueel lunch of diner. De huur van het kasteel is exclusief de Van Westerholtzaal en het souterrain. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel dan 088-2848365 of neem contact op via het contactformulier.

Kasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - VordenKasteel Hackfort - Baakseweg 8B - Vorden


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.