Kasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - Doetinchem

Kasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg

TYPE

Kasteel

PERSONEN

4 personen

LOCATIE

Doetinchem
kasteelslangenburg.nl

Het kasteelhuisje is onderdeel van Kasteel Slangenburg. Via de brug over de eerste gracht kom je op het voorplein van het kasteel, dat ca. 1675 zijn huidige vorm kreeg. Het symmetrische kasteel wordt aan weerszijden geflankeerd door langgerekte gebouwen. Hierin zaten door de eeuwen heen onder andere stallen, koetshuizen en personeelswoningen. Zonder deze koetshuizen is een adellijke residentie in de zeventiende en achttiende eeuw niet compleet.

Het ronde grindpad rondom het perkje was vroeger een oude rotonde waar koetsen met paarden konden draaien en langs elkaar konden passeren. Vanuit de koetshuizen kon je dus de gasten zien aankomen.

De koetshuizen zijn waarschijnlijk in de tweede helft van de 17e eeuw gebouwd. Op een kaart uit 1641 zijn de beide bouwhuizen niet aanwezig. Het ligt voor de hand dat de bouwhuizen ten tijde van Fredrik Johan van Baer (die van 1657 tot 1713 op Slangenburg resideerde) tot stand zijn gekomen; hij is verantwoordelijk voor een grote bouwcampagne en de huidige verschijningsvorm van het kasteel. Zeker is dat in 1719 de bouwhuizen aanwezig waren, zoals te zien op een kaart uit 1719.

Kasteelhuisje 3 komt uit de 19de eeuw, het werd – samen met Kasteelhuisje 5 – gebruikt als opslag van de koetsen en als plek voor de stalmeester om het onderhoud van de koetsten te doen.

Dit huisje beschikt over:

  • Een gezellige woonkamer
  • Een aparte eetkamer
  • Twee slaapkamers met tweepersoonsbedden (180×200)
  • Een badkamer met wc, bad en douche
  • Een extra wc op de begane grond
  • Een volledig uitgeruste keuken met oven en vaatwasser
  • Een eigen tuin

Tarieven voor Kasteelhuisje 3:

  • Week (maandag t/m maandag of vrijdag t/m vrijdag): € 1200,- (7 nachten)
  • Midweek (maandag t/m vrijdag): € 1050,- (4 nachten)
  • Weekend (vrijdag t/m maandag): € 950,- (3 nachten)

Eindschoonmaak is inbegrepen

In- en uitchecken
Inchecken: Vanaf 15:00 uur op de dag van aankomst
Uitchecken: Tot 10:00 uur op de dag van vertrek

Zie hier ook Kasteelhuisje 5 voor overnachtingen.

Kasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - DoetinchemKasteelhuisje 3 – Kasteel Slangenburg - Kasteellaan 2 - Doetinchem


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.