Kerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - Schettens

Kerkovernachting – Kerk van Schettens

TYPE

Kerk/klooster

PERSONEN

5

LOCATIE

Schettens
Kerkovernachting - Kerk van Schettens

Deze kerk is in 1865 gebouwd op dezelfde plek waar al eeuwenlang een godshuis heeft gestaan. Generaties lang was dit de plek waar gedoopt, getrouwd en gerouwd werd. Door fusies met kerkelijke gemeentes in de buurt, wordt het gebouw tegenwoordig nog 1x per vier weken gebruikt voor erediensten.
Hierdoor ontstond het idee om de kerk ook te gebruiken voor overnachtingen: kerkovernachtingen!
Na de laatste restauratie in 2017 konden eind december van datzelfde jaar de eerste gasten worden verwelkomd.

In de ‘consistorie’ is een eenvoudig keukentje gerealiseerd, waar ook ontbeten kan worden. Aan de overkant bevindt zich een moderne badkamer en de slaapkamer met twee bedden is in de toren gemaakt. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht.

In de kerkzaal is een hoekje, waar heerlijke fauteuils staan.
Hier kun je een heerlijk drankje nuttigen onder het genot van muziek uit de sublieme installatie, met luidsprekers die aan het gewelf hangen.

Mocht je interesse hebben, dan kun je gratis het ‘verhaal van de Helm’ boeken. Tijdens dit verhaal hoor je het interessante en spannende verhaal over de Helm van kolonel Schelte van Aysma (1578-1637). Een bezoek aan zijn familiegrafkelder behoort hierna tot de mogelijkheden.

Fotografie: Majella

Kerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - SchettensKerkovernachting – Kerk van Schettens - Van Osingaweg 3 - Schettens


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.