Poortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - Doorwerth

Poortgebouw Doorwerth

TYPE

Kasteel

PERSONEN

4

LOCATIE

Doorwerth

Dit monument is te huur via Buitenleven Vakanties. Dit is een initiatief van de drie grootste natuurorganisaties van Nederland: De Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Bekijk het aanbod van vakantiewoningen en monumenten in de mooiste Nederlandse natuur.

buitenlevenvakanties.nl

Kasteel Doorwerth is een van de zeven voor het publiek opengestelde kastelen in Gelderland. De geschiedenis ervan gaat terug tot de 13e eeuw. In de loop van de tijd is het complex enorm uitgebreid en aangepast aan de wensen van de diverse kasteelheren. Het kasteel is gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Vanuit het Poortgebouw heb je een prachtig uitzicht hierop. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden. Het is er heerlijk fietsen of wandelen. En even zin in cultuur en stad? Arnhem ligt om de hoek.

Precies boven de poort is een comfortabele vakantiewoning gerealiseerd. Bij de verbouwing is er alles aan gedaan om het ‘historische gevoel’ van de ruimte intact te laten. Van oudsher was het poortgebouw niets anders dan een vierkante ruimte, bereikbaar door middel van een muur trap. Nu zijn de ruimtes open gelaten, de kapconstructie is in het zicht en veel is in hout afgewerkt. Daardoor heeft de woning zowel rustiek-landelijke als cultuurhistorische kenmerken. De woning bereikbaar via een muur trap. Op de eerste verdieping bevindt de knusse woon/eetkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich een tweepersoonsslaapkamer met eenpersoonsbedden en een badkamer. Op de bovenste verdieping is tevens een tweepersoonsslaapkamer met eenpersoonsbedden en een badkamer.

In het kasteelcomplex bevindt zich een mix van als museum toegankelijke ruimtes, kantoorruimtes en horecavoorzieningen. Het is er vaak gezellig druk. Onder de poort bevinden zich de voormalige paardenstallen van het kasteel. Deze zijn omgetoverd tot het sfeervolle kasteelcafé de Zalmen, dat dagelijks (maandagen alleen in de schoolvakanties regio Zuid) open is van 10.30 uur tot 17 uur. Het is ook mogelijk om daar een ontbijt te reserveren. Vanaf 10 uur kun je het ontbijt in de woning nuttigen of in het kasteelcafe zelf. Het kasteelcomplex is een schitterend decor voor bijvoorbeeld trouwfeesten. Deze vinden dan plaats in het koetshuis en op het aangrenzende terras, vlakbij de vakantiewoning. Deze feesten kunnen tot 01.00 uur duren en soms zijn er meerdere feesten in een weekend.

Boek je een verblijf in het Poortgebouw? Dan ontvang je korting op een bezoek aan het kasteel (geopend van dinsdag tot en met zondag). In de woning ligt de hiervoor benodigde informatie, of bekijk hier alle activiteiten om het Poortgebouw van Geldersch Landschap & Kasteelen. In deze vakantiewoning zijn geen facilliteiten voor baby’s en jonge kinderen aanwezig.

Poortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw Doorwerth - Fonteinallee 2 - Doorwerth


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.