Villa Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - Oostkapelle

Villa Magnolia

TYPE

Villa

PERSONEN

40

LOCATIE

Oostkapelle
Villa Magnolia

Gelegen in de nabijheid van bossen, duinen en strand vindt u Villa Magnolia. De Villa is in 1910 gebouwd als woning voor een vooraanstaande familie. Het gebouw weerspiegelt een tijdsperk waarin vrije tijd steeds belangrijker werd, iets wat terugkomt in de aanwezigheid van de vele grote salons en balkons. Het huis is ontworpen door A.L.J. Goethals.

Als u voor het eerst via de oprijlaan de Villa tegemoet rijdt, valt het statige en serieuze aangezicht van de Villa meteen op. Het authentieke houtwerk maar ook de vele bloemen en planten geven het huis een zachter en verwelkomend karakter. De ingang wordt begeleid door zuilen, een neoklassieke invloed, maar de rest van de Villa is ontworpen in Jugendstil, of Art Nouveau. Deze stijlelementen zijn het best terug te zien door een wandeling te maken rondom het huis. De Villa heeft veel bogen, rondingen, glas-in-lood en speelse balkons. Door het hele huis stroomt natuurlijk licht dat er voor zorgt dat de Villa binnen een zeer aangename, warme en prettige uitstraling heeft.

Villa Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - OostkapelleVilla Magnolia - Oude Domburgseweg 20 - Oostkapelle


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.