Proveniershuis

TYPE

Woonhuis

PERSONEN

4

LOCATIE

Hasselt

In het centrum van het Hanzestadje Hasselt ligt dit 17de-eeuwse huis dat deel uitmaakt van De Zeven Huisjes, een complex van gasthuisjes en een proveniershuis. Een deel is onlangs in gebruik genomen als Monument en Bed-locatie. De locatie is uiteraard van alle comfort voorzien en uitgerust met wifi, tv, audioapparatuur, magnetron, vaatwasser, espressomachine (Nespresso) en een badkamer met douche.

Zichtlijnen, oude plavuizen en balken

Door het samenvoegen van de helft van de zeven huisjes is een chique vakantiehuis gecreeërd met hoge en lichte ruimtes. Op de begane grond zijn de woonkamer, ruime keuken met aparte eetkamer en een televisiekamer gelegen. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer. Karakteristiek zijn de zichtlijnen die het huis een bijzondere ambiance geven.

Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers en de badkamer. Het pand is voorzien van alle moderne comfort en historische elementen zoals plavuizen vloeren en balkenplafonds.
De vroegere bewoners, de proveniers, kochten onderdak en verzorging door afstand te doen van hun geld, huis of andere eigendommen. Nu karakteriseert het huis zich door de combinatie van een bijzondere geschiedenis en een inrichting die oud en hedendaags combineert.

Uitjes in de omgeving

De Hanzestad Hasselt is gelegen aan het Zwarte Water en de Dedemsevaart. Giethoorn en het merengebied De Wieden in de kop van Overijssel zijn zodoende uitstekend bereikbaar. In het centrum van het stadje kan je genieten van de oude, soms middeleeuwse panden. Loop ook ‘ns over de oude stadswallen waarover nu een park is aangelegd en ontdek de omliggende natuur. Tip: maak een fietstocht over de dijk langs het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht naar Zwolle. Bezoek daar vooral eens Museum de Fundatie, Kasteel het Nijenhuis of het Drostehuis.

Water aansluiting

Ventilatie

Verwarming

Stroom 230 volt

Trappenhuis

Parkeergelegenheid

Brandveiligheidvoorzieningen

Meubilair

Licht en geluid

Internet


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).