Joppelaan 65 - Joppe

Joppe

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Joppe
Adres: Joppelaan 65
Vraagprijs: 3.000.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 382 m²

Een uniek NSW landgoed met een rijke historie en optimaal woongenot in een prachtige omgeving.

Rijdend vanaf Gorssel richting het dorp Joppe over de rustieke Joppelaan, ligt op nummer 65 het imposante NSW-landgoed ‘Huis te Werken’ met aan de rechterkant het afwisselend bos van 14.5 ha. en 2.5 ha. landbouwgrond en links het statige landhuis op 3 ha.

Na aanmelding bij de hoofdpoort is er vanaf de oprijlaan een riant uitzicht op gazons, oude bomenrijen en de statige rododendronpartijen. Centraal in dit alles staat het historisch landhuis. Gebouwd in 1907 als buitenverblijf door de bekende architectenfamilie Van Nieukerken en in 1938 als vaste woonbestemming gekozen, werd het huis steeds verder uitgebouwd naar een indrukwekkend Engels landhuis met kenmerken van de late Romantiek.

De vele raampartijen en historische dakkappelen geven ‘Huis te Werken’ niet alleen een hoogstaande uitstraling maar ook een harmoniërend beeld met het landschap. De naam van het landgoed is herleidbaar naar de tijd dat het vooraanstaande architectenbureau, gevestigd in Den Haag, ook weleens werkte vanuit de locatie in Joppe. Niet in de laatste plaats omdat prominente families uit de regio grote opdrachten bij de architecten van Van Nieukerken plaatsten. Een van de bekendste gebouwen van hun hand is het Koloniaal Instituut en Koloniaal Museum in Amsterdam, het huidige tropenmuseum. In het landhuis ‘Huis te Werken’ zijn een aantal dezelfde, authentieke ornamenten verwerkt. Ook van de originele gevelstenen met Indische voorstellingen, aanwezig op de zuidzijde, zijn exemplaren terug te vinden in voornoemd museum.

Op de grote binnenplaats aan de noordzijde voor het landhuis staat centraal een romantische fontein en verderop liggen tegenover elkaar twee dezelfde gebouwen waarvan er een is ingericht als gastenverblijf met terras en ruime berging. De ander bestaat uit een driedubbele garage met werkruimte.

Het hoger gelegen landhuis heeft rondom volledig bordes met aan iedere zijde sfeervolle terrassen. De hal heeft een majestueuze uitstraling door het hoge plafond, de segmentboog, het origineel houten parket en de royale trap. Verder biedt deze toegang tot alle benedenruimten. De grootse salon met erker, biedt een brede kijk op het vele groen aan de oostzijde en kenmerkt zich door een gezellige zitgroep en open (hout)haard. De bibliotheek annex werk-/zitkamer, met een deur naar de authentieke veranda, heeft de allure en de rust van het verleden gecombineerd met het comfort van deze tijd. Daarnaast ligt de smaakvol ingerichte eetkamer die qua uitstraling culinair genieten meer betekenis geeft. De hal geeft tevens toegang tot de in 2016 door de huidige eigenaar geheel vernieuwde, luxe woonkeuken. Deze beschikt over alle moderne apparatuur en staat in open verbinding met een riant zitgedeelte. Evenzo openslaande deuren naar een van de vele terrassen.
In 2004 werd bovendien de, volledig in glas uitgevoerde, serre (40m²) aangebouwd. Deze geeft een imposant uitzicht waardoor ieder jaargetijde een unieke belevenis vormt. De keuken is tevens de doorgang tot de ruime bijkeuken en de provisie-/ wijnkelder. De bovenverdieping bestaat uit twee afzonderlijk, afsluitbare slaapgedeelten. Er zijn vier riante slaapkamers en twee badkamers, ingericht met veel oog voor detail en afgestemd op alle gewenste luxe en comfort.

Het landgoed is uitstekend onderhouden en goed beveiligd.

Het landgoed is momenteel, gezien de NSW status, opengesteld voor publiek, met uitzondering van het gedeelte rond het woonhuis. Het landgoed heeft een uitgebreid padenstelsel.
Het Landgoed wordt dan ook aangeboden Vrij op Naam.

Het bosrijke dorp Joppe ligt op 3 minuten vanaf Gorssel en binnen 10 minuten rijden vanaf de A1. De Hanzesteden Deventer en Zutphen bevinden zich op ca. 9 kilometer.

Bijzondere kenmerken:
-NSW landgoed met fiscale voordelen
-Volop privacy rondom het woonhuis (niet opengesteld voor publiek)
-Keurig onderhouden landhuis met separate garages en bijgebouw.
-Eigen bos (opengesteld voor publiek) met vijver
-Nieuwe CV ketel
-Zeer goede locatie nabij gezellige dorp Gorssel

Joppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - JoppeJoppelaan 65 - Joppe


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.