Ouderkerkerdijk 245 - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

15

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Ouderkerkerdijk 245
Vraagprijs: 8.800.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: aan water, aan rustige weg, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 749 m²

De Vijf Lindes – Unieke en enige woonboerderij aan de Amstel te Amsterdam. Wonen in alle vrijheid, omgeven door de natuur, en toch binnen handbereik van Amsterdam aan de prachtige oevers van de Amstel – het beste van twee werelden.
Dit unieke buitenverblijf is met zorg gerestaureerd, waarbij de originele charme behouden is gebleven, terwijl het tegelijkertijd is getransformeerd tot een moderne, duurzame woning van maar liefst 749 vierkante meter, compleet met een riante tuin.
Gelegen te midden van groene weilanden en glinsterend water, op slechts 10 minuten fietsen van Amsterdam Zuid, aan de rustige zijde van de Amstel zonder doorgaand verkeer, biedt deze boerderij een multifunctionele indeling die zowel thuiswerken als samenwonen mogelijk maakt.
Voor wie houdt van de romantiek van het buitenleven en de warmte van een boerderij, zal het een aangename verrassing zijn om deze ervaring te combineren met verfijnde luxe.
Architect Marc Prosman heeft in nauwe samenwerking met de eigenaren een tijdloze transformatie gerealiseerd zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitstraling. In de verbouwing is bewust gekozen voor kwaliteit in detail, materiaalkeuzes en vakmanschap.
Met in totaal 10 kamers, twee heerlijke woonlagen en een bijna 3 meter hoge nieuwe kelder, biedt het hoofdgebouw ruime en complete accommodatie. Daarnaast is er een houten huis van circa 119 m² met een comfortabele woon- en eetkeuken, een slaapkamer en een badkamer, uitbreidbaar met een extra kamer door de garage erbij te betrekken.
Het houten huis is veelzijdig inzetbaar, ideaal voor diverse vormen van thuiswerken of afzonderlijke bewoning.
Een buitenverblijf zoals deze boerderij is niet compleet zonder een prachtige tuin. Met een kas, fruitbomen, weelderig gras en verschillende zitjes om te genieten, biedt de tuin een oase van rust. De oude hooischuur is gerestaureerd tot een overdekte buitenruimte waar men tot laat in de avond kunt genieten bij het vuur. Daarnaast beschikt de tuin over een hockey- of voetbalveld.
Op het terrein is ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s.
Het leven aan de Amstel is niet compleet zonder een boot aan de steiger en een verfrissende duik. De eigen aanlegplaats biedt directe toegang tot het water.
Hier wonen betekent direct kunnen genieten. Hier wonen is buiten zijn binnen de gemeente Amsterdam op een manier die haast onvoorstelbaar is. De stad met al haar voorzieningen is binnen handbereik, en ook Ouderkerk aan de Amstel is slechts 10 minuten verwijderd.
De Vijf Lindes is zo bijzonder dat een bezoek nodig is om te ervaren hoe prachtig het is en hoe dichtbij het landelijke leven kan zijn.

Nieuwsgierig geworden? Ervaar de volledige woonbeleving op onze website of download ons magazine. *See English translation below *

Rondleiding

Het Hoofdgebouw
De woonboerderij wordt gekenmerkt door een statige en representatieve hoofdentree, evenals een gemakkelijke achterom. De hoofdentree bevindt zich tussen het zomerhuis en het winterhuis van het geheel. Met een lichte gang en hal voelt men zich hier meteen thuis.
Het zomerhuis beschikt over een lichte en ruime werkkamer. De hal is ruim en voorzien van een garderobe en een gastentoilet. Een trap vanuit de hal leidt naar een bergzolder. De hal zelf is voorzien van plavuizen en een oude schouw. Tevens geeft de hal toegang tot het winterhuis, dat verhoogd aan de Amstel ligt met een opkamer.
Het winterhuis biedt een fijne en royale woonkamer met twee niveaus en een prachtig uitzicht over de Amstel. Een haard, mooie houten vloerdelen en balkenplafond dragen bij aan de sfeer. De woonkamer staat in verbinding met de ‘deel’, waar vroeger de stal was gevestigd, en nu is omgebouwd tot een stoere en compleet uitgeruste woonkeuken die centraal en gastvrij is opgesteld.
Het eetgedeelte is strategisch geplaatst zodat men via twee grote raampartijen zicht heeft op de tuin en de omliggende weilanden. Schuifpuien zorgen ervoor dat binnen en buiten naadloos in elkaar overgaan. De keuken biedt ook directe toegang tot de voormalige kaaskelder, een natuurlijke koele opslagruimte voor groente, fruit, kaas en wijn.
De woonkeuken loopt over naar achteren, waar zich drie slaapvertrekken bevinden. Deze ruimte is spectaculair hoog en licht. Het achterste gedeelte van de stal herbergt drie kinderkamers, een ruime badkamer en een studeerruimte voor de kinderen. In het midden zijn de trappen naar de etage en ondergelegen souterrain.
De eerste verdieping is bijzonder vanwege de open vide en de loopbrug die een spannende interactie en verbinding met de begane grond creëren. Aan de achterzijde bevindt zich de oudersuite, compleet met inloopkast, luxe badkamer en een slaapkamer met vrij uitzicht over de weilanden. De tweede slaapkamer op deze verdieping is verbonden met de loopbrug en heeft een eigen badkamer, gelegen in het winterhuis.
Het souterrain is indrukwekkend. Ondanks zijn verrassende hoogte en lichtinval voelt het niet aan als een typisch souterrain. Functioneel biedt het ruimte aan een royale wasruimte, een hobby- of knutselruimte, twee slaapkamers met veel daglicht en een badkamer. Daarnaast beschikt het souterrain ook over een ruimte van maar liefst 60 m², geschikt als media- of thuisbioscoop, fitnessruimte of muziekstudio.

Het Houten Huis
Naast de boerderij zelf staat een vrijstaand gebouw, grotendeels opgetrokken uit hout met betonnen fundering en gemetselde opstand. Dit gebouw herbergt een gezellige en eigentijdse woon- en leefkeuken, een slaapkamer en een badkamer. Intern verbonden is een ruimte die voorheen diende als garage.
De woonruimte is volledig ingericht en geschikt voor zelfstandige bewoning. De woon- en leefkeuken is multifunctioneel en biedt ook mogelijkheden voor cursussen of zakelijke bijeenkomsten.
Openslaande deuren leiden naar een privéterras, beschut gelegen met een prachtig uitzicht over de weilanden.

De Hooimeid
Waar vroeger het hooi werd opgeslagen om de koeien in de winter te voeren, staat nu nog steeds de stellage. Deze is gerestaureerd en functioneert nog steeds volledig. Met nieuwe bestrating en een vuurplaats is het een heerlijk overdekte buitenruimte om ’s zomers buiten te zitten of voor een tuinfeest.

De Kas
Naast de groentetuin is er ook een kas voor eigen kweek, ideaal voor groenten en planten die gedijen in een beschutte omgeving.

De aanlegsteiger
Aan de Amstel is een hardhouten steiger gebouwd. Deze biedt plaats voor een boot en is ideaal om een duik in de Amstel te nemen. Zwemmen in en varen op de Amstel is een extra feature van het wonen op deze locatie.

Het geheel van de boerderij en het houten huis omvat circa 750 m2 woonruimte, met in totaal 15 vertrekken, vijf badkamers, acht slaapkamers en meerdere leefruimtes. De woning verkeert in uitstekende staat van onderhoud en is direct bewoonbaar.

Buurtgids
Gelegen aan de oostelijke oever van de Amstel, geniet deze buurt van prachtige uitzichten, landerijen met nog boerderijen en ook natuurstroken. Voorts wordt er gewoond. Dit alles halverwege Amsterdam Zuid, de Rivierenbuurt en Ouderkerk aan de Amstel. Het gebied rondom de Ouderkerkerdijk staat bekend om groen en diversiteit aan huizen en boerderijen uit verschillende tijdperken. Vanuit deze locatie kan met hardlopen en wielrennen. De rivier nodigt uit te varen, zwemmen, suppen en of roeien. Vanuit hier doet men boodschappen in de Scheldestraat of in het dorp Ouderkerk. Tegelijk is het nabijgelegen Amstelkwartier in ontwikkeling en zal ook op kortere termijn in verschillende functies gaan voorzien.
Uit eten doet men vaak met de boot. Met de boot naar Amsterdam en of Ouderkerk aan de Amstel is een beleving op zich.
Verder is de buurt, de dijk zelf met de boer voor kaas, eieren en vlees. Op de dijk komt een horeca attractie van wereld allure.

Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 749 m²
• Perceel oppervlakte van circa 3850 m²
• Tuin rond om met meerdere zitjes en terrassen, alle zon oriëntaties en tot s’avonds 21:30 zon
• Gelegen op eigen grond
• Architect Marc Prosman , Buro Marc Prosman Architecten
• Nieuwe fundering en kelder
• Gerenoveerd in 2011
• Gemeentelijk monument

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

——————————

The Five Lindens – Unique and only residential farmhouse on the Amstel in Amsterdam. Living in complete freedom, surrounded by nature, yet within easy reach of Amsterdam on the beautiful banks of the Amstel – the best of both worlds. This unique country residence has been carefully restored, preserving its original charm while transforming it into a modern, sustainable home spanning a spacious 749 square meters, complete with a generous garden.
Situated amidst green meadows and glistening water, just a 10-minute bike ride from Amsterdam South on the tranquil side of the Amstel without through traffic, this farmhouse offers a multifunctional layout enabling both remote work and co-living.
For those who appreciate the romance of country living and the warmth of a farmhouse, combining this experience with refined luxury will be a delightful surprise. Architect Marc Prosman, in close collaboration with the owners, has achieved a timeless transformation without compromising the original allure. The renovation consciously prioritized quality in detail, material choices, and craftsmanship.
With a total of 10 rooms, two delightful floors, and a nearly 3-meter-high new cellar, the main building offers spacious and complete accommodation. Additionally, there is a wooden house of approximately 119 square meters featuring a comfortable living and dining kitchen, a bedroom, and a bathroom, expandable with an extra room by incorporating the garage.
The wooden house is versatile, ideal for various forms of remote work or separate living. A country residence like this farmhouse is not complete without a beautiful garden. Featuring a greenhouse, fruit trees, lush grass, and various seating areas to enjoy, the garden offers an oasis of tranquility. The old hayloft has been restored into a covered outdoor space where you can sit by the fire late into the evening. Additionally, the garden boasts a hockey or soccer field.
There is ample parking space on the premises. Life on the Amstel is incomplete without a boat moored at the jetty and a refreshing dip. The private dock provides direct access to the water.
Living here means being able to enjoy immediately. Living here means being outside within the municipality of Amsterdam in a way that is almost unimaginable. The city with all its amenities is within easy reach, and Ouderkerk aan de Amstel is also just 10 minutes away. The Five Lindens is so special that a visit is necessary to experience how beautiful it is and how close rural living can be.

Curious? Experience the full living experience on our website or download our magazine.

The main building
The farmhouse boasts a grand and welcoming main entrance, flanked by an easy-to-access rear entrance situated between the summer and winter houses. Inside, a bright hallway and entrance hall immediately provide a sense of home. The summer house offers a spacious study, while the hall features a wardrobe and guest toilet. Ascend the staircase to find an attic, and enjoy the tiled hall with its old fireplace. Access the elevated winter house overlooking the Amstel, featuring a cozy living room with two levels and panoramic views. The adjacent ‘deel’ houses a modern kitchen with sliding doors opening to the garden, while the former cheese cellar serves as a cool storage space. The kitchen extends to three bedrooms at the rear, with the first floor offering a unique open loft connecting to the master suite and a second bedroom with its own bathroom. The impressive cellar provides ample space for laundry, hobbies, and additional bedrooms, as well as a large room suitable for various purposes.

The wooden house
Adjacent to the farmhouse stands a detached wooden building housing a contemporary living and dining kitchen, bedroom, and bathroom. French doors open onto a private terrace with stunning views.

The Hayloft
Originally used for storing hay, the restored structure now serves as a covered outdoor space with new paving and a fire pit, perfect for summer gatherings.

The Greenhouse
In addition to the vegetable garden, a greenhouse provides ideal conditions for homegrown produce.

The Jetty
A hardwood jetty has been constructed on the Amstel. This provides space for a boat and is ideal for taking a dip in the Amstel. Swimming in and sailing on the Amstel is an additional feature of living at this location.

Totaling approximately 750 m2, the property comprises 15 rooms, five bathrooms, and eight bedrooms across both buildings. In excellent condition, it is ready for immediate occupancy.

Specifics
• Living area approximately 749 m²
• Plot area of approximately 3850 m²
• Garden all around with multiple seating areas and terraces, all sun orientations and sun until 9:30 pm
• Located on private land
• Architect Marc Prosman, Buro Marc Prosman Architecten
• New foundation and cellar
• Renovated in 2011
• Government monument

Ouderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - AmsterdamOuderkerkerdijk 245 - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.