Nationaal Monumenten Portaal:
voor iedereen die een monument
wil beleven, kopen of huren.
Slider

Verbouwen en restaureren

Bij een verbouwing, onderhoud of restauratie zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Het vinden van een deskundige vakman voor een restauratieklus is belangrijk. Hoe krijgt u als opdrachtgever zekerheid over de kwaliteit van het werk van een restaurateur? Een begin is om het te vragen aan anderen met meer ervaring, bijvoorbeeld een restauratiearchitect, vrienden of familie. Meer algemene informatie en tips over het kiezen van de juiste vakman, onderhoud, verbouwen en restauratie kunt u hier vinden.

Voordat u gaat verbouwen is het goed om te weten wat voor soort monument u heeft. Voor rijksmonumenten gelden namelijk andere regelingen en voorwaarden dan voor gemeentelijke en andere monumenten. Of uw monument een rijksmonument is kunt u opzoeken in het monumentenregister van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Gemeentelijke en provinciale monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten zijn terug te vinden in registers van gemeenten en provincies.

Voor restauratie en (groot) onderhoud zijn speciale hypotheken en mogelijk ook subsidies beschikbaar.

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).