Hellendoorn

TYPE

Monument

KAMERS

13

LOCATIE

Hellendoorn
Adres: Dorpsstraat 2
Vraagprijs: 1.350.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1839
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 453 m²

Magnifiek monumentaal herenhuis op een riante kavel te midden van een nieuw te ontwikkelen parkachtig woonerf in het hart van Hellendoorn.

Op een prominente en prachtige locatie staat dit herenhuis uit 1839. Een schitterend huis volledig vernieuwd, verbouwd en gerenoveerd; instap klaar en indien gewenst klaar voor een gasloze toekomst. Vanaf de openbare weg ziet u enigszins verscholen achter het groen, onder andere een eeuwenoude beuk, de prachtige contouren. De markante en rechthoekige structuur met dakkapellen rondom geeft een goede eerste indruk van de vele vierkante meters aan woon- en leefruimte die u kunt verwachten. De fraaie serre is stijlvol met het huis verbonden. Voor de woning ligt de prachtige oprit omheind door de tuin. Een prachtige compositie.
Het terrein achter de woning waar de voormalige gereformeerde kerk staat wordt nieuwbouw ontwikkeld met twee luxe villa’s en twee appartement-complexen tot een parkachtige omgeving met behoud van privacy en ondergronds parkeren. Het voormalige koetshuis van de woning wordt een zelfstandige woning, waarbij tuin en erf opnieuw worden ingedeeld. Beeldmateriaal is beschikbaar.
De kavel is plm. 2600m² groot, en wordt nog definitief ingemeten door het Kadaster.

Overal de ruimte voor een aangenaam leven
Jarenlang was dit herenhuis in gebruik als dokterswoning. Op de begane grond werd wonen en praktijk aan huis gecombineerd. Dat is al even voorbij. De voormalige praktijkkamer is nu een voorname herenkamer waar het goed toeven is met familie en vrienden; of een heerlijke plek om te werken, te lezen of een glas te drinken. Minstens zo mooi is de living die wordt gecombineerd met de serre en een tv-kamer. Eén schitterende ruimte verdeeld in drie afzonderlijke kamers met veel glas, fraaie granitovloeren en balkenplafonds. Het leven is hier geweldig. Daarnaast kunt u overigens in de woonkeuken met de hele familie aan tafel, waarbij in de zomer door de openslaande tuindeuren een verkoelende bries binnen waait. De verdieping biedt eveneens alle ruimte met een tv-kamer en zes slaapkamers, waaronder de exclusieve masterbedroom annex badkamer met openslaande deuren naar het balkon boven de serre. Let daarbij op de indeling: geen van de slaapkamers grenst aan een andere. Heel bijzonder.

Riante tuin
Voorbij de imposante beuk aan de voorzijde ziet u het pad naar de voordeur. Links en rechts krijgt u direct een indruk van de fraai aangelegde tuin. Achter de woning is het erf verhard met alle ruimte voor meerdere auto’s. De goed onderhouden en riante tuin biedt een combinatie van monumentale bomen, borders, gazon, en leilindes. Aan het tuinhuis en fietsenberging is een overdekt terras. Alle ruimte en tijd om te genieten: het is hier alledaagse realiteit.
Achter het herenhuis wordt een nieuw plan ontwikkeld met villa’s en appartementen in het hogere segment. Een fijne
gedachte als u komt wonen op deze bijzondere plek in het eeuwenoude hart van Hellendoorn.

Download de brochure of neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.