Hierden

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Hierden
Adres: Zuiderzeestraatweg 158
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 408 m²

Uniek! Dat is LANDGOED KLEIN ESSENBURGH, Een historisch herenhuis in Neo-classistische stijl omzoomt door oude eiken en beuken op een bosrijk perceel van bijna 3 hectare. De huidige eigenaren hebben de wens om het landgoed toekomstbestendig te maken, zodat het in zijn huidige verschijningsvorm behouden kan blijven voor de toekomst.
Het statige Landgoed Klein Essenburgh is een begrip in de regio. Gelegen tegenover Kasteel de Essenburgh in Hierden en op steenworp afstand van de Zuiderzeestad Harderwijk, maakt dat de ligging van dit landgoed buitengewoon uniek is. Wilt u resideren? Wonen en werken combineren? Of bent u op zoek naar een investering om bijvoorbeeld private ouderenzorg onder te brengen? Het kan hier allemaal.
Het monumentale landgoed is in 1850 gebouwd voor de zoon van de kasteelheer. Het landgoed van bijna 3 hectare heeft alle ingrediënten in zich om heerlijk van de gecultiveerde tuin te genieten, een wandeling te maken door het eigen bos en om paarden te houden.

Op het landgoed bevinden zich het VRIJSTAANDE LANDHUIS ( 408 M2/1948 kub.) en een riant VRIJSTAAND KOETSHUIS (245 M2/1251 kub.) voorzien van moderne technische voorzieningen. De inrichting van het woonhuis is volledig afgestemd op de sfeer van het statige landgoed. De eigenaren van het landgoed zijn bereid om deze inboedel, inclusief raambekleding, achter te laten, zodat de grandeur die het landgoed heeft behouden kan blijven. De symmetrie en de ruime opzet van de hoge statige vertrekken, voorzien van prachtige schouwen en haarden maken het verschil tussen een grote villa en statig landgoed.
Het vrijstaande Koetshuis ligt op 25 meter van het Landhuis. De eigenaren van het landgoed hebben ervoor gekozen om dit als kantoor/praktijkruimte te gebruiken. De nieuwe eigenaar kan dit ook als separate woning gebruiken. Tenslotte gaat het dan om een woning van 245m2.

Bouwkenmerken:
Bouwjaar: het originele woonhuis is gebouwd omstreeks 1850
Dakbedekking: het woonhuis is met pannen gedekt, de latere aanbouw heeft een bitumineuze dakbedekking
Isolatie: De woning is deels voorzien van dubbele beglazing. Het koetshuis is geisoleerd en voorzien van dubbele beglazing.
Inhoud woning: 1948 m3
Inhoud koetshuis: 1251 m3
Woonoppervlakte woning: 408 m2. Woonopp. koetshuis: 245 m2
Schuur ( externe bergruimte): 54,2 m2
Overkapping gereedschap/ voertuigen: 44,5 m2
Sauna: 26 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).