Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Neem een kijkje in het gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur. .

Geniet van historie en cultuur tijdens deze unieke rondleiding voor volwassenen op Landgoed Eerde. Kom binnen en laat je verrassen in het prachtig gerestaureerde Kasteel Eerde.

Er is jaren hard gewerkt aan Kasteel Eerde. Terwijl de buitenkant een nieuw likje verf kreeg, richten de herstelwerkzaamheden zich binnen op het interieur van het kasteel, met het uiteindelijk doel: alle plafonds, wanden en vloeren van de cultuurhistorisch waardevolle 18e -eeuwse woonverdieping in hun oude stijl te herstellen. 

Bewonder de inrichting op de Beletage. Er staan interessante stukken die in bruikleen zijn uitgegeven door o.a. de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en van erfgenamen van de familie van Van Pallandt van Eerde. 

Verrassend Eerde

Kasteel Eerde is in privégebruik door Eerde International Boarding School en daarom alleen te bezichtigen tijdens een rondleiding met onze gidsen. Maak gebruik van deze unieke kans om dit Rijksmonument van binnen te bekijken! Wil je alvast een eerste indruk van de bel-etage? Klik dan hier.

Maar Landgoed Eerde is zoveel meer dan alleen een kasteel. Samen met een gids wandel je door de kasteeltuin, langs het bloemen mozaïek en de boomgaard. Hij laat zien hoe uniek Eerde is met de bijzondere landschapselementen, zoals de lanen, de zichtassen en tuinontwerpen. En als er tijd genoeg is, neemt de gids je ook nog mee naar het parkbos voor een bezoek aan het Rococovak en het Quinconcevak.

Handig om te weten:

  • De rondleiding start bij de hoofdingang van Kasteel Eerde.
  • Draag stevige schoenen.
  • Er is geen lift aanwezig in Kasteel Eerde.
  • Er is geen horecagelegenheid bij Kasteel Eerde.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.
 

Datum

20-07-2024 14:00 tot
20-07-2024 16:00
 

Locatie

Eerde, kasteel Eerde
Kasteellaan Kasteellaan 1, Ommen
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.