Fundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - Delft

Fundatie van Renswoude Delft

TYPE

Stedelijk

CAPACITEIT

50

LOCATIE

Delft
hendrickdekeyser.nl

Dineren in rococostijl
Vroeger een bijzondere ‘leerwerkplek’ voor begaafde weesjongens, nu een schitterende locatie voor diners. Elke kamer heeft haar eigen stijl, voor elke gelegenheid een perfecte diner locatie. Begin in de zomer met een aperitief in de tuinkamer en ga daarna aan tafel in een van sfeervolle stijlkamers. De Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude is een statig pand uit de 18de eeuw en ligt midden in het historische centrum van Delft. Het stucwerk, de monumentale vestibule, drie regentenkamers, alles is uitgevoerd is weelderige rococostijl.

Vrouwe Maria
De geschiedenis van de Fundatie begint in 1754, met het overlijden van Maria Duyst van Voorhout, Vrijvrouwe van Renswoude. In haar testament bepaalde ze dat haar geld gebruikt moest worden om ‘schrandere wezen’ te onderwijzen. In 1759 werd de school opgeleverd. De Delftse beeldhouwer en stucwerker Joseph Bollina ontwierp het pand aan de Oude Delft, tegenwoordig een zeer bijzondere entourage voor een diner.

Beschikbare ruimten
– de rode kamer
– de gele kamer
– de blauwe kamer
– de tuinkamer

Maximale capaciteit
Diner                   40 personen
Receptie           50 personen
Presentatie     40 personen
Vergadering    10 personen
Concert             40 personen

Zaalhuur prijzen*
Ma t/m Do:
Dagdeel:                      €  475,-
Hele dag:                     €  675,-
Middag en avond:   €  675
Dag en avond:           €  975,-

Vr t/m Zo:
Dagdeel:                      €  575,-
Hele dag:                     €  775,-
Middag en avond:   €  775
Dag en avond:           €  1075,-

* Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 10% korting.

Fundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - DelftFundatie van Renswoude Delft - Oude Delft 49 - Delft


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.