Hotel en Restaurant De Watermölle - Watermolenweg 3 - Haaksbergen

Hotel en Restaurant De Watermölle

TYPE

Boerderij

CAPACITEIT

ca. 40 personen

LOCATIE

Haaksbergen
Hotel en Restaurant De Watermölle

Voor zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen, presentaties, training/ cursus of hei-dag biedt De Watermölle volop mogelijkheden. Onze vergaderruimte is van alle gemakken voorzien en biedt afhankelijk van de opstelling plaats voor ca. 40 personen. Het is ook mogelijk om de serre of ons restaurant te reserveren voor uw vergadering, presentatie of bijeenkomst. Ons Wifi netwerk, een beamer en/of flip-over staan ter beschikking. Koffie/thee zijn inbegrepen en tijdens uw bijeenkomst verzorgen wij een energizer in de vorm van een snack. Daarnaast krijgen alle deelnemers een Watermölle notitieblok en pen.
Tijdens de pauze(s) wandelt u zo de prachtige natuur in om daar in alle rust te ontspannen of uw zakelijk gesprek voort te zetten. Als afsluiting van uw zakelijke bijeenkomst verzorgen wij graag uw borrel of diner en eventueel een overnachting voor u of uw gezelschap.

De vakwerkschuur (het hotel) vormt een geheel met de Watermolen. Zij werd gebruikt als voorraadschuur voor de molen en had geen dorsvloeren en paardestallen. Samen zijn zij een goed voorbeeld van de landelijke architectuur, vermoedelijk gebouwd in de 16e eeuw.

De Oostendorper Watermolen ligt direct tegenover het hotel. Het is een dubbele watermolen en is een zeldzaamheid. Deze stamt uit 1548 en is de oudste dubbele watermolen in Nederland. De molen bestaat uit- aan de linkerzijde- een oliemolen met een rad en aan de rechterzijde een korenmolen met 2 schepraderen.

De molen werd in de tachtigjarige oorlog verwoest en in 1634 herbouwd. In 1946 werd de molen door hoog water weggeslagen met het gevolg dat er in 1950 weer een restauratie moest plaatsvinden. In de jaren ’80 werd de molen opnieuw gerestaureerd. Aanleiding daarvoor was dat waterstromen achter en onder het gebouw doorliepen. Als er geen maatregelen getroffen waren zou de molen in de kolk terecht zijn gekomen. Beide molens zijn nu weer volledig in bedrijf en worden regelmatig gebruikt, sowieso iedere woensdag en zaterdagmiddag (geopend tussen 14:00 en 17:00). De exploitatie van de Oostendorper Watermolen is in handen van de vereniging ‘Vrienden van de Hoksbargse Möllns’.

Voor meer informatie over overnachten in de Watermölle, klik hier.

Foto’s zijn van Nikki Kits.

Hotel en Restaurant De Watermölle - Watermolenweg 3 - HaaksbergenHotel en Restaurant De Watermölle - Watermolenweg 3 - HaaksbergenHotel en Restaurant De Watermölle - Watermolenweg 3 - HaaksbergenHotel en Restaurant De Watermölle - Watermolenweg 3 - HaaksbergenHotel en Restaurant De Watermölle - Watermolenweg 3 - HaaksbergenHotel en Restaurant De Watermölle - Watermolenweg 3 - Haaksbergen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.