Open Monumentendag Fotowedstrijd: Het Perfecte monumenten-Plaatje Doe mee!

Tijdens het tweede weekend van september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren: buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. Dit jaar vindt Open Monumentendag plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september en wordt voor het de Open Monumentendag Fotowedstrijd gepresenteerd. Doe mee en ga op pad tijdens Open Monumentendag, maak een iconische foto, stuur deze in en maak kans op bijzondere prijzen!

Hoe kan ik meedoen?
Eenvoudig: je stuurt jouw foto in tussen 9 en 11 september 2023. De jury onder leiding van William Rutten zal de foto’s beoordelen en kiest de winnende foto’s uit. Technische aspecten, compositie, creativiteit en originaliteit wegen even zwaar mee in de beoordeling.

Juryvoorzitter William Rutten
Topfotograaf en juryvoorzitter William Rutten is bekend van o.a. RTL “Het Perfecte Plaatje” en SBS Shownieuws. Samen met een afvaardiging van de verschillende erfgoedorganisaties waaronder de Nationale Monumentenorganisatie  zal hij een deskundig oordeel vellen over de ingezonden foto’s t.b.v. de Open Monumentendag fotowedstrijd.

Hoofdprijs
De hoofdprijs is een prachtige SONY CYBERSHOT DSC-RX10 MARK IV camera t.w.v. € 1.699,- die ter beschikking wordt gesteld door Kamera Express. Daarnaast wordt de winnende foto gebruikt in diverse uitingen van de organiserende partners met naamsvermelding van de fotograaf.

Partners
De Open Monumentendag Fotowedstrijd wordt georganiseerd door stichting Nederland Monumentenland in samenwerking met Natuurmonumenten, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nationale Monumentenorganisatie (NMo), BOEi, Staatsbosbeheer, het Restauratiefonds, vereniging De Hollandsche Molen en Stichting Werelderfgoed Nederland.

Meedoen en uploaden
https://www.natuurmonumenten.nl/OMDfotowedstrijd

Spelregels en prijzen
https://www.natuurmonumenten.nl/omdfotowedstrijd/voorwaarden

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.