De Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-Vlieland

De Atelierwoning

TYPE

Vakantie­woning

PERSONEN

2

LOCATIE

Oost-Vlieland
hendrickdekeyser.nl

Genieten op Vlieland

Uitrusten op een wel heel bijzondere plek op Vlieland: dat kan in De Aterlierwoning. Dit comfortabele vakantiehuisje bevindt zich achter het 16de-eeuwse “Tromps Huys”, het oudste gebouw op Vlieland. Volgens de overlevering woonden hier beroemde zeehelden als Maarten Harpertsz en Cornelis Tromp. In de 20ste eeuw werd de woning eigendom van een schilderes. Zij liet in de tuin een atelier bouwen, met uitzicht op zee. Haar atelier is nu omgetoverd tot heerlijke vakantiewoning en van alle gemakken voorzien.

Hier begin je de dag met een uitgebreid ontbijt en uitzicht op het mooie wad, terwijl je achterover ploft in een van de zitjes in de sfeervolle woonkamer op de eerste verdieping. Bij lekker weer is het balkon een goed alternatief. Op de begane grond bevindt zich de keuken, badkamer en tweepersoons slaapkamer. Na een lange strandwandeling in de zeelucht en een maaltijd in huis of buiten de deur, val je hier als een blok in slaap. Maar misschien eerst nog even genieten van de heldere sterrenhemel, vanuit de prachtig groene tuin.

 

Doen in de omgeving

  • Leer de geschiedenis van Vlieland kennen in het Tromps Huys
  • Ontdek het eiland te voet of per fiets en trek de duinen, bossen of het wad in
  • Waai uit tijdens een lange strandwandeling
  • Bezoek de vuurtoren en geniet van het uitzicht over de Waddenzee, Noordzee en het eiland
  • Boek een rondvaart naar de zandbanken rondom Vlieland en spot zeehondjes

De Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-VlielandDe Atelierwoning - Dorpsstraat 99A - Oost-Vlieland


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.