Designhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - Amerongen

Designhotel De Napoleonschuur

TYPE

Overig

PERSONEN

20 personen

LOCATIE

Amerongen
Napoleonschuur
In het groene hart van de Heuvelrug, op steenworp afstand van kasteel Amerongen ligt de Napoleonschuur.

U kunt logeren in deze prachtig gerestaureerde historische Tabakswaag uit 1806, met ruime designkamers, in het monumentale dorp Amerongen.

De Napoleonschuur werd gebouwd voor de inkwartiering van de soldaten van Koning Lodewijk Napoleon. Daar werd de schuur echter niet voor gebruikt, omdat Lodewijk Napoleon, in 1806, werd teruggehaald naar Frankrijk door zijn broer Napoleon Bonaparte. Hij zou te goed en te aardig zijn, geweest voor Nederland en haar bewoners.

Boven de ingang prijkt een gevelsteen met Napoleon 1, 1806.

Daarna werd de Napoleonschuur als Tabakswaag gebruikt, waar tabak verhandeld werd.

Tot medio 20ste eeuw werd tabak geteeld op de Utrechtse Heuvelrug. Daar kwam door een schimmelinfectie op de tabaksplant een einde aan.

In 2018 is de schuur gerestaureerd en is de eerste verdieping getransformeerd tot vijf design hotelkamers en een bibliotheek, met uitzicht op het park en vlakbij  Kasteel Amerongen, de Kerk, het Tabaksteeltmuseum, gezellige terrassen en cafés en leuke restaurants, waar u terecht kunt in een eetcafé, maar u zich ook culinair kunt laten verwennen. De meeste restaurants liggen binnen loopafstand van  Hotel ‘de Napoleonschuur’.

U kunt uw ontbijt, lunch en diner gebruiken bij Hotel-café-restaurant Buitenlust en daar ook in het café of op het terras verpozen.

Buitenlust ligt op 40 meter afstand van de Napoleonschuur. De Napoleonschuur valt onder de categorie design-overnachtingen in een historisch gebouw.

De Napoleonschuur is gelegen in het Nationaal Park ‘de Utrechtse Heuvelrug’, dat bekend staat om de vele wandel, fiets en mountainbike paden in de bossen en in de uiterwaarden. De uiterwaarden zijn tevens een Natura 2000 gebied en opengesteld voor wandelingen.

Designhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - AmerongenDesignhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - AmerongenDesignhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - AmerongenDesignhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - AmerongenDesignhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - AmerongenDesignhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - AmerongenDesignhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - AmerongenDesignhotel De Napoleonschuur - Jhr. Burg.H.van den Boschstraat 44 - Amerongen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.