Hoogheem Erfgoed & Logies – Hude - Langeweg 2 - Nieuwolda

Hoogheem Erfgoed & Logies – Hude

TYPE

Vakantie­boerderij

PERSONEN

5

LOCATIE

Nieuwolda
Hoogheem Erfgoed & Logies

Op een prachtige plek in het open landschap van het Oldambt in het oosten van de provincie Groningen staat een boerderij uit 1771 van het oudste Oldambster type. Het is een unieke boerderij, de enige nog overgebleven boerderij van dit type in zijn oorspronkelijke vorm. Sinds de jaren dertig van de vorige eeuw is het niet meer bewoond waardoor het interieur nagenoeg onveranderd is gebleven. De boerderij bestaat uit een ensemble van boerderij en kapschuur op het boerenerf met de naastgelegen villa Hoogheem.

Inmiddels is de boerderij volledig gerestaureerd en zijn in de boerderij twee luxe gastenverblijven gerealiseerd. Wilt u terug in de tijd, kiest u dan voor de Hude, in het oude woongedeelte. Volledig in oude stijl ingericht en toch van alle gemakken voorzien. Of kiest u voor het eigentijdse gastenverblijf Ruiterstok? Stijlvol en modern ingericht met veel oude elementen in het zicht en met veel luxe en comfort.

Beide gastenverblijven hebben een eigen ingang en een eigen terras en er is ruime parkeergelegenheid op het achtererf. Beide logies zijn rookvrij. Geniet van de grote tuin met een boomgaard met bloemenweide en picknicktafel.

Gastenverblijf Hude is geschikt voor maximaal 2 volwassenen. Daarnaast zijn er 3 bedsteden die geschikt zijn voor kleinere kinderen (lengte van de bedsteden varieert tussen de 1,59 en 1,72 meter). De bedsteden zijn verdeeld over de slaapkamer en de woonkamer. Dit gastenverblijf is niet rolstoelvriendelijk. De slaapkamer met extra grote luxe tweepersoons boxspring bevindt zich in de opkamer, toegankelijk via een korte trap. De logies heeft veel luxe en comfort, van vloerverwarming en gratis wifi tot een badkamer met vrijstaand bad en regendouche. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft een grote koel/vries combinatie, dual cook oven (met twee temperatuurzones), magnetron, Bora inductie kookplaat en vaatwasser. Daarnaast is er een koffiezetter voor filtermaling, een Senseo en een waterkoker. Het gastenverblijf is rookvrij.

Hoogheem Erfgoed & Logies – Hude - Langeweg 2 - NieuwoldaHoogheem Erfgoed & Logies – Hude - Langeweg 2 - NieuwoldaHoogheem Erfgoed & Logies – Hude - Langeweg 2 - Nieuwolda


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.