Raadhuisweg 30 - Akersloot

Akersloot

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Akersloot
Adres: Raadhuisweg 30 1921AB AKERSLOOT
Vraagprijs: € 795.000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Gelegen aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 168 m2
Oppervlakte perceel: 635 m2
Herenhuis met karakter

Villa Landzicht is in 1904 gebouwd en binnen het dorp Akersloot is dit prachtige herenhuis een begrip. De fantastische uitstraling heeft dit herenhuis te danken aan het gebruik van diverse kleuren bakstenen in combinatie met een knipvoeg  en houten kozijnen met verschillende vormen. De gemeente Castricum heeft de woning in bescherming genomen en op de lijst van gemeentelijke monumenten geplaatst.

Bij binnenkomst wordt u gelijk verrast door de ruime entree met hoge plafonds en de schitterende trapopgang. De kozijnen in de voorgevel en zijgevel zorgen voor veel lichtinval in de ruime woonkamer die is verdeeld in een zitgedeelte aan de voorzijde en eetgedeelte aan de achterzijde. In de woonkamer treft u tevens twee marmeren schouwen, waarvan één in gebruik is als houthaard. De keuken en bijkeuken zijn gesitueerd in de uitbouw aan de achterzijde is de keuken. Tijdens het koken heeft u hier een fantastisch uitzicht op de achtertuin. Werkt u af en toe thuis, aan de voorzijde is een kantoorruimte gesitueerd.

Op de eerste verdieping treft u een ruime overloop met toegang naar vier slaapkamers, separaat toilet en een badkamer die is voorzien van een inloopdouche en wastafel met meubel.

De ruime bergzolder is te bereiken via een vlizotrap.

Het herenhuis is gebouwd op een perceel van 635m² met een vrijstaande stenen garage en voldoende ruimte om meerdere auto’s te parkeren aan de zijkant van de woning. De achtertuin is gelegen op het zuidwesten, waar u tot in de late uurtjes kan genieten van de zon.

Bijzonderheden:

– Betreft een gemeentelijk monument;

– Binnenzijde van de woning dient gemoderniseerd te worden;

– Buitengevels zijn gereinigd en voorzien van nieuwe knipvoegen;

– Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein;

– Vrijstaande stenen garage;

– Nabij supermarkt;

– Twee basisscholen in het dorp;

– Diverse sportverenigingen in het dorp (o.a. voetbalclub, handbalclub en tennisvereniging);

– Op 25 minuten fietsen van het prachtige strand Castricum aan Zee;

– Voor de watersportliefhebbers ligt het Kerkemeer en het Alkmaardermeer op loopafstand.

– De steden Alkmaar, Haarlem en Amsterdam liggen respectievelijk op 10, 20 en 25 minuten rijden van de villa.

Raadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - AkerslootRaadhuisweg 30 - Akersloot


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.