Alddiel 4 A - Tytsjerk

Tytsjerk

TYPE

Monument

KAMERS

2

LOCATIE

Tytsjerk
Adres: Alddiel 4 A 9255 XG TYTSJERK
Vraagprijs: € 450.000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Vrije ligging, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 30 m2
Oppervlakte perceel: 1035 m2

Een dergelijk object komt bijna nooit voorbij! Maar nu heeft u de kans om te wonen of te recreëren in een stukje Nederlandse historie: Een voormalige poldermolen. Deze molen is op prachtige wijze gerestaureerd en verbouwd tot een (recreatie)woning. Wees erbij en mail ons voor een bezichtiging!

Deze voormalige poldermolen is momenteel in gebruik als een tweepersoons vakantiehuis, en beschikt over tal van authentieke details, verrassend gecombineerd met hedendaagse kleuren, meubels en accessoires. Bij binnenkomst tref je een zitje met bank en fauteuil voor het raam, een eettafel met twee stoelen en een eenvoudige keuken met een inductie kookplaat. Op de eerste verdieping bevindt zich de slaapkamer met een tweepersoons bed met zicht op de het zogenaamde “gaandewerk” van de molen. Vanuit je bed kijk je door het glazen plafond naar het houten tandwiel, een indrukwekkend gezicht wanneer de molen weer in beweging komt. De badkamer is in authentieke stijl gemoderniseerd en biedt je tijdens het douchen een prachtig weids uitzicht over de weilanden.

De totale oppervlakte van de beide percelen bedraagt ca. 1035 m². De tuin is rondom de molen gelegen en is op fraaie en smaakvolle wijze ingericht. Recent zijn een 12-tal zonnepanelen geplaatst (ca. 380 WP per stuk), waardoor de energielasten zeer laag zijn.

Indeling begane grond:

Entree aan de voorzijde waar je de sfeervolle woonkamer met authentieke keuken betreedt met doorloop naar het uitpandige souterrain met een modern toilet en een douche, in smaakvolle en oude stijl uitgevoerd.

Eerste verdieping:

Middels vaste trap bereik je de knusse slaapkamer. Vanuit je bed heb je een prachtig zicht op het “gaandewerk” van de molen op de kapzolder.

Tweede verdieping:

Via een luik in het plafond benader je hier de “machinekamer” met het mechaniek van de molen.

Bestemming

De huidige bestemming is wonen, waarbij de eigenaar de woning momenteel gebruikt als B&B en verhuurt als recreatiewoning. Maar ook regulier wonen voor permanent gebruik is hier mogelijk.

Er zijn op het perceel mogelijkheden voor het wijzigen en verplaatsen van het bouwvlak, waardoor er mogelijk een molenaarswoning op het noordelijk perceel bijgebouwd kan worden. Er is reeds gesproken met de gemeente over dit plan en de gemeente heeft aangegeven dat hier mogelijkheden voor zijn. De nieuwe eigenaar dient dit echter voor eigen rekening aan te vragen en te onderzoeken.

Rendement

Momenteel wordt de molen door de huidige eigenaar structureel verhuurd, met een zeer hoge bezettingsgraad met daarnaast een voor deze regio zeer hoog dag- en weektarief. Momenteel wordt het beheer en de verhuur uitbesteed aan een professionele partij met een eigen website voor het object. Er is sprake van een zeer aantrekkelijk netto-rendement.

Monument

Het object is een Rijksmonument, waarbij men in aanmerking komt voor diverse subsidies van de Rijksoverheid, de provincie en de gemeente.

Deze genoemde subsidies zijn bedoeld voor de instandhouding voor het onderhoud. Momenteel zijn er subsidies door de Rijksoverheid en de provincie toegekend en men is nog in afwachting van de gemeentelijke toezegging. Momenteel is reeds ca. € 45.000,- toegekend.

Locatie

De poldermolen is gelegen in het buitengebied, westelijk van het dorp Tytsjerk, en tegelijk ook onder de rook van de hoofdstad Leeuwarden. Genieten van de natuur en het landelijk gebied, maar binnen 10 minuten op de fiets of in de auto, sta je in hartje centrum onder de Oldehove of om te shoppen op de Nieuwstad.

Het dorp Tytsjerk

Het dorp Tytsjerk beschikt over een goed dorpsvoorzieningenniveau. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in de naastgelegen dorpen Oentsjerk, Gytsjerk of Hurdegaryp, allen op korte afstand gelegen. Kinderen kunnen in het dorp naar de basisschool, peuterspeelzaal en de kinderopvang en er zijn volop sportaccommodaties en sportverenigingen in het dorp aanwezig. Ook zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer aanwezig. De stad Leeuwarden beschikt over een treinstation en zeer goede bus verbindingen richting het hele land.

Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het mooie, groene dorp Tytsjerk is gelegen in de Trynwâlden. Onder andere Park Vijversburg, recreatiegebieden De Groene Ster en de Grote Wielen en het Burgumermeer liggen op korte afstand. Op de fiets of wandelend de natuur in, maar ook zwemmen of golfen op het naburige golfterrein kan allemaal.

De stad Leeuwarden

De stad Leeuwarden beschikt over een hoog voorzieningenniveau waarbij de stad een bovenregionale functie vervult: beschikking over voortgezet onderwijs en Hoger Beroeps Onderwijs, culturele voorzieningen, het Medisch Centrum Leeuwarden, groot en divers winkel- en horeca-aanbod en met name veel bedrijven in de dienstverlenende sector.

Naamgeving van de Molen

De molen draagt de naam “Swarte Prinsch”. Een bijzonder verhaal met een historische achtergrond.

Na de renovatie van de molen in de jaren ’90 was de molen weer “draaivaardig”. In molenjargon wordt dit “Draaien voor de prins” genoemd. Dit werd door de eigenaren van destijds gecombineerd met de meisjesnaam van de eigenaresse, mevrouw Robijn. En de grootste Robijn ter wereld, welke is verwerkt in de Kroningkroon van het Britse Koningshuis, draagt de naam “The Black Prince”, vandaar de prachtige en symbolische naam “De Swarte Prinsch”.

Bent u enthousiast geworden? Mail ons dan voor een bezichtiging van dit unieke en bijzondere object. Graach oant sjen!

Alddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - TytsjerkAlddiel 4 A - Tytsjerk


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.