Beukenhaag 1 a - Oost West En Middelbeers

Oost West En Middelbeers

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Oost West En Middelbeers
Adres: Beukenhaag 1 a
Vraagprijs: 1.100.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: beschutte ligging
Oppervlakte: 218 m²

Verzorgd, smaakvol en oog voor detail! In deze rijksmonumentale half vrijstaande boerderij op een riant perceel van 1.610 m² word je verrast door een grote hoeveelheid woonwensen. De langgevelboerderij van maar liefst 28,5 (!) meter is in 2015-2016 volledig gerenoveerd. Hierdoor geniet je van veel luxe en een hoogwaardige afwerking welke je terugvindt in de diverse stijlvolle keuzes zoals een prachtige gietvloer en een luxe keuken. Daarnaast beschikt de woning over 3 slaapkamers en een royaal bijgebouw met diverse voorzieningen welke naar persoonlijke wensen ingericht kan worden. Dit is de plek waar alle woonwensen samenkomen en waar je kan gaan genieten van optimaal woongenot.

Deze prachtige woning is gelegen in het dorp Oostelbeers, in de gemeente Oirschot. Dit dorp is rustig gelegen en wordt omringd door een veelal groene omgeving. Het pittoreske centrum van Oirschot, met haar winkels, restaurants en overige voorzieningen, bevindt zich op slechts enkele minuten afstand. Ook uitvalswegen naar Eindhoven en Tilburg (via de A58) zijn goed bereikbaar.

Bouwjaar: ca. 1860
Inhoud: ca. 1.138 m²
Woonoppervlakte: ca. 218 m²
Overig inpandige ruimte: ca. 99 m²
Verwarming: middels c.v.-combiketel, gashaard en vloerverwarming begane grond (met uitzondering van slaapkamer 1 en 2), bijgebouw voorzien van vloerverwarming
Isolatie: vloer-, gevel- en dakisolatie en grotendeels voorzien van HR ++ glas
Rijksmonument: Boerderij van het kempische langgeveltype, met ingang in de kopgevel, rieten dak met voet van pannen; jaarstenen 1840. Met houten schuur onder rieten dak.

Indeling, begane grond
Leefgedeelte
Stap de woning binnen middels de entree, waarvandaan je toegang hebt tot het separaat toilet, meterkast met krachtstroom, diverse inbouwkasten, de slaapvleugel en het leefgedeelte. Via een opstap is het woongedeelte te bereiken.

De woonkeuken met famous brickwall lacht je direct tegemoet. De exclusieve keuken is een heerlijke plek in het huis om samen met familie en vrienden te koken of wat te drinken. Het kook-/spoeleiland heeft een 4-pits inductiekookplaat met Bora afzuigsysteem, een spoelbak en een quooker. In de kastenwand zijn een koelkast, vriezer en een combi-oven en magnetron ingebouwd. Leuk detail is de oogstladder uit de Betuwe met lichtpunt boven het kookeiland.

Via de open trap, achter de op maat gemaakte kast, is de bergzolder te bereiken. Ideaal voor het opslaan van spullen.

Voor elk moment van de dag is er een fijn plekje te vinden in de riante living met gashaard. De living heeft veel lichtinval door de ramen rondom. Het gehele leefgedeelte is afgewerkt met een gietvloer met vloerverwarming.

Slaapvleugel
Aan de linkerzijde van de boerderij is de slaapvleugel met drie slaapkamers en de badkamer gelegen. De eerste slaapkamer is royaal en heeft een hele grote inloopkast, een speelse indeling door de opkamer en beschikt over op maat gemaakte shutters. De tweede slaapkamer is nu in gebruik als kantoor, maar kan ook als slaapkamer dienst doen. De derde slaapkamer beschikt eveneens over een inloopkast. De slaapvleugel is voorzien van een houten vloer.

De badkamer heeft een losstaand ligbad, dubbele wastafel, toilet, inloopdouche en beschikt over leuke halfronde authentieke raampjes met wederom een opvallende stenen muur.

Via de gang in het achterportaal is een kast op maat gemaakt met de aansluitingen voor de wasmachine en droger en er is tevens toegang tot de tweede bergzolder middels de vlizotrap. Hier bevindt zich de opstelling van de c.v.-ketel (Remeha, 2016).

Bijgebouw ca. 107 m² (bouwjaar 2022)
Een fantastische toevoeging aan dit huis is het, in 2022 gerealiseerde, bijgebouw. Dit royale bijgebouw is gelegen achteraan op het perceel en beschikt over diverse voorzieningen welke zich lenen voor vele inrichtingsmogelijkheden. Zo heeft dit bijgebouw een separate meterkast en c.v.-ketel, een eigen toiletruimte en vloerverwarming. Ook is er een verdieping en een terras aanwezig. Dit terras is overigens ook voorzien van vloerverwarming, wat de mogelijkheid biedt tot het betrekken van het terras bij de binnenruimte. Op dit moment is het bijgebouw enerzijds ingericht voor een thuiswerkplek met groen uitzicht op de tuin, en anderzijds als een grote bergruimte. Door de aanwezigheid van gas, water en elektra is er een groot scala aan mogelijkheden. Met aanpassingen kan hier bijvoorbeeld een mantelzorgwoning gerealiseerd worden of bijvoorbeeld een praktijk aan huis, maar ook een hobbyruimte behoort tot de mogelijkheden.

Buitengebeuren
De tuin: heerlijk groen en een fijn terras aan de achterzijde. Er staan verschillende mooie planten en bomen die goed zijn onderhouden of recent zijn aangeplant. De prachtige eikenboom in de tuin is beschermd en is ca. 150 jaar oud. Hierdoor is er altijd ergens een plekje in de zon te vinden, maar je kunt ook de schaduw opzoeken. De achtertuin is the place to be om met je gezelschap te genieten met een barbecue en/of borrel.

Beukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En MiddelbeersBeukenhaag 1 a - Oost West En Middelbeers


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.