Binnenluiendijk 4 - Hoorn

Hoorn

TYPE

Monument

KAMERS

3 kamers

LOCATIE

Hoorn
Adres: Binnenluiendijk 4 1621 ME HOORN
Huurprijs: € 1.725
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: 18de-eeuws woonhuis aan de historische haven te Hoorn
Oppervlakte: 180 m2
Oppervlakte perceel: 140 m2

18de-eeuws woonhuis aan de historische haven te Hoorn. Het pand ligt met de voorgevel aan de (Binnenluien)dijk. Hier bevindt zich een wandel- en fietspad.

Het woonhuis, met totale oppervlakte van ca. 180 m², is verdeeld over drie verdiepingen. Het 18de-eeuwse pand heeft een houten draagconstructie (muurstijlen en balkenplafonds), die in alle ruimten zichtbaar is. Het pand kan niet alleen via de nieuwe CV-installatie worden verwarmd, maar ook met authentieke gaskachels (in woonkamer en eetkeuken). De kleine kelder/bergruimte (geen stahoogte) onder de keuken is met zeer fraaie en zeldzame tegels bekleed.

Indeling 

Toegang via de hoofdentree aan de Binnenluiendijk naar de ruime woonkamer op de begane grond, te bereiken via enkele traptreden.

Begane grond 

Grote woonkamer met dubbele hoogte (41 m²). De woonkamer is voorzien van een marmeren vloer met vloerverwarming en een schouw. De ruime eetkeuken heeft een schouw en toegang tot terras en tuin (140 m²). Er bevindt zich ook een kleine kelder/bergruimte (2,8 m²), een toilet (1,5 m²) en een traphal (2,3 m²).

Eerste verdieping

Hier vindt u de slaapkamer aan de tuinzijde met een grote inbouwkast (32 m²) en traphal (2,6 m²).

Zolder

Hier bevindt zich de slaapkamer met dakkapel aan de tuinzijde en zicht op de historische kapconstructie (23 m² – dakschuinte tot op vloerniveau). Tevens een hal (6,3 m²), badkamer met dubbele wastafel, separate douche en ligbad (5,6 m²), separaat toilet (1,9 m²), bergruimte met aansluiting voor wasmachine en droger (30 m²) en een CV-kast met berging (2,4 m²).

Bijzonderheden

Aanwezig zijn een ruime historische tuin van 140 m², met gedeelde achteringang en eigen schuur. Tevens zijn er parkeermogelijkheden (met vergunning) aan de achterkant van de woning (via het oude sluisje).
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Locatie

In de historische binnenstad van Hoorn gelegen, bij de jachthavens, het Markermeer en nabij het treinstation, winkels, horeca, sportvelden en cultuur.

Binnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - HoornBinnenluiendijk 4 - Hoorn


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.