Breedstraat 32 - Enkhuizen

Enkhuizen

TYPE

Monument

KAMERS

3 kamers

LOCATIE

Enkhuizen
Adres: Breedstraat 32 1601 KD ENKHUIZEN
Huurprijs: € 1.375
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Centrum Enkhuizen
Oppervlakte: 100 m2
Oppervlakte perceel: 50 m2

De Noord-Hollandse stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Niet alleen de stad aan het IJsselmeer heeft die historische charme bewaard, ook deze woning is karakteristiek en met haar trapgevel en roederamen een blikvanger in de straat. Prettige bijkomstigheid en bovendien niet geheel gebruikelijk voor een woning midden in een centrum: het heeft een stadstuin.

Indeling   

Begane grond 
Bij binnenkomst door de robuuste toegangspoort loop je meteen in het historisch gedeelte van de woning; een hoge woonkamer (ca. 20 m2) met roodgeverfde balken in het zicht en een plavuizen vloer. Deze ruimte kan gebruikt worden als woonkamer met doorloop naar het achterhuis waar de royale woonkeuken (ca. 23 m2) ligt. Het moderne keukenblok met opstelplaats voor een fornuis is voorzien van een vaatwasser- aansluiting en een afzuigkap. Vanuit de keuken heb je zicht op de achtertuin. Het tochtportaal dat direct aan de keuken grenst – en handig is voor het aan- en uittrekken van schoenen/jassen ed. – geeft toegang tot de tuin. In deze ruimte bevindt zich ook het toilet.

Eerste verdieping: 

Via een trap in de woonkeuken kom je op de eerste etage, waar op de overloop een opstelplaats is voor een wasmachine en droger en een kast met de cv-installatie. De overloop geeft je toegang tot twee slaapkamers en een moderne, onlangs gerenoveerde badkamer met het tweede toilet, een douche en een wastafel.
Aan de tuinzijde bevindt zich een lichte slaapkamer (ca. 10 m2). Het dak met balken is deels in het zicht, wat ervoor zorgt dat de kamer ruimtelijk oogt. Via een klein opstapje op de overloop kom je in de ruime tweede slaapkamer (ca. 20 m2). Vanuit deze ruimte is de vliering te bereiken die je kunt gebruiken als berging.

Bijzonderheden 

●       Monumentale en karakteristieke woning in het centrum van historisch Enkhuizen.

●       Trapgevelwoning uit de 17e eeuw, door de jaren heen gerenoveerd, met behoud van vele historische kenmerken.

●       Een volwaardige gezinswoning.

●       In de gevelstenen zijn een scheepsromp en het jaar 1623 afgebeeld; dit duidt erop dat de woning eigendom was van een scheepsbouwer.

●       Parkeervergunning mogelijk.

●       Geen huisdieren toegestaan.

Locatie 

Het huis ligt op een belangrijk punt in de historische binnenstad, vlak bij de plaats waar de twee belangrijkste straten van de stad, de Westerstraat en de Breedstraat, bij elkaar komen. Winkels, haven en horeca zijn dan ook op loopafstand. Het treinstation /openbaar vervoer zijn goed te bereiken. Een parkeervergunning behoort tot de mogelijkheden en is bij de gemeente aan te vragen.
De stad Enkhuizen is rijk aan monumenten, culturele activiteiten, winkels en terrassen. Daarbij is het aantrekkelijk voor bewoners en toeristen vanwege de ligging aan het IJsselmeer; het is omgeven door water, wat ideaal is voor liefhebbers van watersport, vissen en andere wateractiviteiten. Deze trekpleister voor toeristen staat ook bekend om het Zuiderzeemuseum, en andere musea die een kijkje geven in de geschiedenis en de cultuur van de stad.

Breedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - EnkhuizenBreedstraat 32 - Enkhuizen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.