Eschberg 5 - Vaals

Vaals

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Vaals
Adres: Eschberg 5 6291NK VAALS
Vraagprijs: € 3325000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: rand van dorp. landelijk
Oppervlakte: 1165 m2
Oppervlakte perceel: 17850 m2

Dit volledig gerestaureerde voormalig klooster met kapel en andere opstallen is gelegen in een park en bos van circa 1,8 hectare. Het in nieuwstaat verkerende Camillianenklooster is oorspronkelijk gebouwd in 1750 en met veel zorg en vakmanschap in 2008/2009 geheel gerestaureerd.

Vaals heeft een uitstekende geografische ligging als drielandenpunt (de grenzen van Nederland, België en Duitsland komen samen op de Vaalserberg). Het eigendom is gelegen in de Euregio en is door haar centrale ligging zeer eenvoudig te bereiken vanuit de omringende Europese landen. Vaals ligt op circa 25 km van Maastricht (Maastricht Airport), 3 km van Aken (Duitsland) en 45 km van Luik (België).

Het object bestaat uit de volgende vijf onderdelen:
– Het hoofdgebouw (voormalig klooster)
– De kapel
– Een restaurant
– Een garage
– Een park en bos

HOOFDGEBOUW
BEGANE GROND
Het hoofdgebouw heeft een indrukwekkende frontbreedte van maar liefst vijfenveertig meter. Vanuit de riante centraal gesitueerde hal met originele deuren, met fraai snijwerk, kunt u naar zowel de rechter- als de linkervleugel van het gebouw. De vloeren van de hal en de aangrenzende gangen zijn voorzien van schitterende tegelvloeren in kloosterstijl. In de rechtervleugel komt u in een grote kamer en suite, welke in het midden gescheiden wordt door hoge originele dubbele deuren met mooi houtsnijwerk en uitgerust is met o.a. brede plafondlijsten, een antieke marmeren schouwmantel met gashaard en een rustieke keramische tegelvloer.

Aangrenzend is een sfeervolle barruimte met een bar voorzien van veel houtsnijwerk, een professionele keuken en ruime toiletten. In de linkervleugel zijn twee gastenverblijven met elk een eigen badkamer, ingericht met douche, toilet en wastafel.

EERSTE VERDIEPING
Deze verdieping is voorzien van vijf zeer ruime kamers, waarvan één met een origineel Frans balkon, een kitchenette, twee separate toiletten en twee gastenverblijven met beiden een eigen badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel.

TWEEDE VERDIEPING
Op de tweede verdieping treft u een groots penthouse aan met een fantastische living voorzien van originele houten balken, een massieve eiken parketvloer en een extra design gashaard. Vanuit de living heeft u werkelijk een uniek uitzicht aan alle kanten op Duitsland, België en Nederland. De (half) open keuken is uitgerust met een grote eiken eetbar, modern kookeiland, 6-pits gasfornuis en afzonderlijke werkkeuken met ingebouwde stoomoven, combi-oven, koffiemachine, koelkast en diepvriezer.

Voorts treft u hier nog een ruime masterbedroom, voorzien met originele houten balken en massieve eiken parketvloer, aan alsmede een grote dressing, een luxe badkamer met hoekdouche met jets en een tweepersoonsstoombad met jets en lichttherapie, een dubbel wasmeubel en afzonderlijk toilet. Daarnaast bevindt zich hier nog een zeer ruim vertrek geschikt als slaapzitkamer. Tevens heeft u hier eenvoudig de mogelijkheid om een groot dakterras te creëren.

KELDER
De gewelfde kelder in L-vorm is in gebruik als provisie- en c.v.-ruimte

DE KAPEL
De neoromaanse kapel van circa 250 m², gebouwd in 1908, grenzend aan het hoofdgebouw bestaat uit een middenbeuk, twee zijbeuken en een verhoogde sacristie alsmede rondom gebrandschilderde glas-in-lood ramen en een grotendeels authentieke tegelvloer. Verwarming door middel van convectors. Achterin de kapel is de separate voormalige sacristieruimte voorzien van vloerverwarming. Aangrenzend aan de hal van de kapel is een ruime kamer, voorzien van een tegelvloer in kloosterstijl met toilet.

RESTAURANT
Het restaurant van circa 150 m² met professionele keuken, een schitterende bar vervaardigd van twee neogotisch altaren en veel gebrandschilderd glas en terras is gelegen aan de rechterzijde van het hoofdgebouw. De vloeren zijn van rustieke keramische vloertegels en voorzien van vloerverwarming.

GARAGE
De grote betegelde en verwarmde garage van circa 75 m² is voorzien van twee elektrisch bedienbare roldeuren.

PARK EN BOS
In de fraaie volledig omheinde en met elektrische poort afgesloten parkachtige tuin met bos ter grootte van circa 1,8 hectare staan een kleine schuur en boskapel en een grote diversiteit aan zeer oude bomen, waaronder de oudste boom van Vaals.

Eschberg 5 - VaalsEschberg 5 - VaalsEschberg 5 - VaalsEschberg 5 - VaalsEschberg 5 - VaalsEschberg 5 - Vaals


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.