Haardijk 3 - Zoelmond

Zoelmond

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Zoelmond
Adres: Haardijk 3
Vraagprijs: 1.750.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1870
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 515 m²

Prachtig landhuis “Het Klooster” in de Betuwe.

Haardijk 3, Zoelmond

Midden in Zoelmond, een vredig dorpje in de Betuwe, waar kinderen op straat spelen en mensen zich nog om elkaar bekommeren staat het landhuis locaal bekend als “Het Klooster”. De basissschool staat tweehonderd meter verderop en de middelbare school bevindt zich op slechts zeven kilometer afstand. Buren, het mooiste vestingstadje van Nederland, ligt op vier kilometer van Zoelmond en het veel grotere Culemborg, met treinstation, nog geen acht kilometer. Utrecht mag dan slechts twintig minuten rijden zijn, maar de drukte van de randstad is hier heel ver weg. Het statige, rijksmonumentale landhuis uit 1870 wordt aan de voorzijde afgeschermd door een aantal reusachtige bomen en een smeedijzeren hekwerk. Aan de besloten zij- en achterkant van het huis ontvouwt zich een weelderige parktuin van 10.000 m². Een waar paradijs met verschillende tuinkamers, van elkaar gescheiden door hoge beukenhagen en een ‘kasteelmuur’ met inrijpoort. Behalve monumentale, eeuwenoude loofbomen, is er een fruittuin van 900 m² met onder meer kersen-, appel-, peren- en pruimenbomen, amandel- en walnotenbomen, bessenstruiken in alle soorten en maten, een moestuin, weidse gazons en mysterieuze hoekjes. Onder een reusachtige treurbeuk bungelt een schommel en ook de boomhut ontbreekt niet. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen! Kippen scharrelen in de bloemperken en als je zo uitkijkt over het landgoed overvalt je een enorm gevoel van rust en vrijheid. De eigenaren benadrukken dat er in de tuin waaruit zij eten, al veertig jaar biologisch wordt gewerkt; pesticiden komen er niet aan te pas.

Het koetshuis is door de huidige bewoners stijlvol verbouwd tot een guesthouse met terras, keuken, woonkamer met open haard, een heerlijke slaapkamer met badkamer en sauna en fitness ruimte op de verdieping. Achterin de tuin – uit het zicht – bevinden zich een robuuste, traditionele kapschuur, werkplaats met werkbank en houtkachel, houtopslag en een tweede inrit.

Het landhuis zelf heeft een vrijwel vierkant grondplan. Op de begane grond de living met en suite eetkamer, bibliotheek/studeerkamer, keuken, bijkeuken, waskeuken en een kelder. Een schitterende serre maakt het geheel compleet. De entree met vestibule opent naar een lange, marmeren gang. Een sierlijke trap wentelt naar de verdieping met vijf slaapkamers en een grote badkamer. Daarboven een enorme zolder onder de balken, waaraan je elke bestemming kunt geven – meerdere slaapkamers, een geweldige mastersuite of een zeer riante werkkamer. Een trappetje leidt naar een uitkijkpunt op het dak, vanwaar je het landgoed en een groot deel van het dorp en de omgeving kunt overzien.

De beslotenheid van het landgoed, midden in een dorpje is uniek. De vrijwel originele staat waarin het huis verkeert, is bijzonder en een bewuste keuze van de huidige bewoners. Zij hebben het negen jaar geleden zeer behoedzaam gerenoveerd en wilden dat het huis zijn historie kon laten zien en vertellen. Tijd heeft het immers die unieke sfeer en patina gegeven. De ruim vier meter hoge ornamentele plafonds, het marmer in de gangen en de houten vloeren in de woonvertrekken, vensters met binnenluiken, de granieten wasbak en oude pomp in de bijkeuken, de romantische veranda achter het huis met kunstig houtsnijwerk en de talloze overige authentieke stijlkenmerken – het is er allemaal nog. Dat maakt Het Klooster tot wat het is: een warm familiehuis met een volstrekt unieke ambiance. Een huis om van te houden en te koesteren.

Inhoud woning: 1.783 m3.
Inhoud bijgebouw: 143 m3.

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.

Haardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - ZoelmondHaardijk 3 - Zoelmond


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.