Herengracht 40 F - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Herengracht 40 F
Vraagprijs: 3.950.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1790
Ligging: in centrum, beschutte ligging, aan vaarwater
Oppervlakte: 422 m²

Aan de meest prestigieuze gracht van Amsterdam, tussen de Brouwersgracht en de Leliegracht, staat dit prachtige dubbelbrede monumentale pand uit 1760, “Residence Lebrun”. Achter de in zandstenen opgetrokken gevel is het unieke vier verdiepingen tellende achterhuis gelegen met een vrijstaand gastenhuis en een tuinhuis in de riante tuin op het westen.

Het geheel is gelegen op eigen grond en beslaat in totaal 422m2 incl. tuinhuis met een tuin van maar liefst 590m2. Het huis beschikt over een originele stijlkamer met bibliotheek en suite, een woonkeuken, een slaapverdieping met slaapkamer, badkamer en suite en walk-in closet.

De bovenste verdieping is nu ingericht als één grote slaapverdieping met entresol. De mogelijkheid bestaat om hier 2 goed formaat slaapkamers te maken en een luie trap vanaf de ondergelegen verdieping.

Het gastenhuis heeft op de begane grond een living met open keuken en zelfstandige werkruimte/atelier en op de entresol verdieping thans een fitnessruimte en slaapkamer met badkamer en suite.

Indeling
De brede entreedeur geeft u toegang tot de gemeenschappelijke hal met marmeren vloer, sfeervol verlichte nissen en mooie wandschilderingen van de Amsterdamse kunstenaar Peter Korver. Aan het begin van de vestibule is er toegang tot de ruime fietsenberging in de kelder en aan het einde van deze vestibule bevindt zich de toegang tot het achterhuis en tevens een separate toegang tot het gastenhuis dat in de tuin is gelegen.

Bij binnenkomst in het achterhuis treft u een ruime entree, overdag helder verlicht door de lichtkoepel in het plafond. De vloer is, net als in alle andere vertrekken op dit niveau, betegeld met mooie Portugese tegels. Tevens bereikt u vanuit deze hal de riante, maar liefst 8 meter brede, woonkeuken. De openslaande deuren geven toegang naar een groot terras en de royale tuin. De grote keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, een Belgisch hardsteen blad en een gezellig keukeneiland. In deze riante ruime woonkeuken is voldoende ruimte voor een grote eettafel.

Vanuit de hal is tevens een separate berging/wasruimte en een aparte wijnopslag met constante temperatuur toegankelijk.

De monumentale trap met houten lambrisering leidt naar de eerste verdieping. Daar bevindt zich de Stijlkamer (Lodewijk XVI-stijl), met hoog plafond (ruim 4.5 meter), marmeren schouw en meerdere hoge spiegels . Drie Franse hoge dubbele deuren met Frans balkon bieden een prachtig zicht op de tuin. De originele, houten schuifpanelen over de volle hoogte zijn hier nog in werking. En suite een bibliotheek met bibliotheek trap, waar vanuit de hoge ramen licht naar binnen valt. Over de gehele verdieping ligt een prachtige visgraat parketvloer met biezen.

Op de tweede verdieping bereikt u vanaf de ruime en lichte overloop het toilet en de hal naar de master bedroom. De grote slaapkamer met hoge ramen, marmeren schouw, spiegel en houten betimmeringen, beschikt over een walk-in closet met daglicht en badkamer en suite. De moderne badkamer heeft twee vrijstaande wastafels, een inloopdouche en een vrijstaand bad van waaruit er een fraai zicht is op de tuin.

Een ranke stalen trap biedt vanaf de tweede verdieping een opgang tot de kapverdieping waar de houten constructie meteen in het oog springt. Deze verdieping is op dit moment ingericht als één slaapverdieping. De mogelijkheid bestaat om hier twee goed formaat slaapkamers te realiseren met een luie trap vanuit de ondergelegen slaapverdieping. Alternatieven plattegronden en sfeerbeelden zijn te bekijken in foto’s!

Gastenhuis/atelier
Het gastenverblijf heeft een eigen entree vanuit de gemeenschappelijke vestibule en het achterhuis en ligt vrijstaand in de tuin. Het is opgetrokken uit wit metselwerk in een blauw houten kozijn met vier dubbel hangende raamkozijnen, waarvan er twee dubbele openslaande deuren hebben. Het atelier is in 1997 verbouwd waarbij gebruik is gemaakt van moderne materialen als glas, staal en hout. Een volledig glazen (deels gezandstraald, deels helder) hal heeft twee afsluitbare taatsdeuren die toegang bieden tot de woonkamer met keuken enerzijds en de kantoorruimte/atelier anderzijds. De houten structuur van het dak is overal zichtbaar, waardoor het gehele gastenverblijf als één kamer lijkt. Dit wordt mede bereikt door de open entresolvloer, die zowel vanuit de woonkamer als de kantoorruimte via twee trappen bereikbaar is. Het feit dat alle verdiepingen, evenals de trappen, zijn bedekt met brede Amerikaans grenen vloerdelen en de muren zowel beneden als op de tussenverdieping zijn geschilderd in dezelfde terugkerende kleur, wat bijdraagt ??aan het gevoel van eenheid. De woonkamer beschikt over een inbouwkeuken met kastruimte en een toilet met vestibule en toegang tot de berging/bijkeuken. De kamer op de begane grond, momenteel in gebruik als kantoorruimte, beschikt over een eigen toilet met vestibule en toegang tot de tuin, waardoor deze als zelfstandige werkruimte zou kunnen functioneren. Op de tussenverdieping bevinden zich twee kamers met inbouwkasten, waarvan er één momenteel in gebruik is als slaapkamer. Deze kamers worden gescheiden door een badkamer met wastafel en inloopdouche Het gastenverblijf beschikt over een inbouwkeuken met kastruimte en een toilet met vestibule en toegang tot de berging/bijkeuken.

Tuin
Daar waar de meeste tuinen aan de gracht smal zijn, is deze grachtentuin uniek door zijn breedte en enorme omvang. Bij het betreden van de riante tuin worden direct alle zintuigen geprikkeld door de heerlijke geuren en de prachtige kleuren van de beplanting en het geluid van de fontein, de vele vogels en zoemende bijen. Er bevinden zich diverse zitplekken waardoor u op verschillende tijden heerlijk van de zon of van het zicht op de statige achtergevel kunt genieten. Er staan veel volwassen bomen in de tuin waaronder een gouden regen, prunus, Japanse esdoorn, wilg en hulst en in de fraai aangelegde borders staan diverse bloeiende planten en struiken, zoals een Rhododendron, roos, hortensia, laurier en brem. Het klassieke wit houten tuinhuis achter in de tuin beschikt over water en elektra. Voor het tuinhuis bevindt zich een overdekt terras dat iets verhoogd ligt ten opzichte van het tuinniveau. Een kiezelpad met aan weerszijde een haag van coniferen, leidt naar het vrijstaande gastenhuis. In de tuin wordt privacy gewaarborgd door de hoge, voornamelijk begroeide omheining.

Omgeving
Het grachtenpand ligt aan de westelijke kant van de grachtengordel en op loopafstand bevinden zich tal van leuke terrasjes, eethuisjes en bijzondere winkels. Er zijn op meerdere dagen gezellige markten in de buurt, waaronder een biologische markt, een stoffen markt en een vintage markt, kortom een perfecte locatie voor de liefhebber van de Amsterdamse binnenstad. Met de auto is de locatie goed te bereiken via de Prins Hendrikkade en de IJtunnel. Het Centraal Station is op loopafstand gelegen.

Bijzonderheden
-Eigen grond
-Appartement over 4 verdiepingen (gebruiksoppervlak 286m2)
-Vrijstaand gastenhuis over 2 verdiepingen (gebruiksoppervlak 136m2), verbouwd in 1997
-Tuin noordwest 26 meter diep (ca 590m2)
-Vrijstaand 2e tuinhuis met veranda
-Rijksmonument
-Parkeren volgens vergunningstelsel, Centrum -2C of betaald parkeren
-De gemeenschappelijke berging biedt ruimte om fietsen te stallen
-Alternatieve plattegronden en realistische sfeerbeelden voor het gemakkelijk creëren van 2 goed formaat slaapkamers en een luie trap naar de kapverdieping zijn te bekijken in foto’s!

Herengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - AmsterdamHerengracht 40 F - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.