Hoekstraat 4 - Tegelen

Tegelen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Tegelen
Adres: Hoekstraat 4 5931 GJ TEGELEN
Huurprijs: € 700
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 123 m2
Oppervlakte perceel: 123 m2

Bedrijfsruimte/opslagruimte in het centrum van Tegelen.  Deze bedrijfsruimte is voorheen in gebruik geweest als (hoef)smederijwerkplaats. Het gebouw dateert uit 1933-1934 en is ontworpen door de Tegelse architect Lambert Noten.

Begane grond
Bedrijfsruimte van 123 m² bestaande uit een grote ruimte, met aan de achterzijde een sheddak met daklicht op het noorden. Aan de achterzijde is bij de meest recente verbouwing een kleine aanbouw gecreëerd, met een toilet en een pantry. De bedrijfsruimte is vanaf de straat toegankelijk door stalen schuifdeuren en via het afsluitbare binnenterrein door dubbele deuren in de zijgevel. Op het binnenterrein, dat ook door anderen wordt gebruikt, bevindt zich een parkeerplaats welke eventueel ook gehuurd kan worden.

Eerste verdieping
Aan de voorzijde heeft de smederij een traditioneel schilddak. De bevloerde zolder onder dit schilddak is bereikbaar via een luik. De gebruiksmogelijkheden en bereikbaarheid van deze zolder zijn echter beperkt.

Bijzonderheden
De bedrijfsruimte wordt verwarmd middels een gasheater. In het midden van de bedrijfsruimte bevindt zich links het smidsvuur met grote rookvang welke thans niet meer in gebruik is, maar wel bewaard dient te blijven. Op de zolder staat nog een oude blaasbalginstallatie die vanuit de voormalige smederij bediend kon worden. Ook deze is thans niet meer in gebruik, maar dient eveneens bewaard te blijven. Verder is de bedrijfsruimte voorzien van een betonnen vloer en deels van een klinkerbestrating. Er staat een authentieke travalje (hoefstal) in de bedrijfsruimte welke eveneens bewaard dient te blijven.
Voorschot servicekosten voor onderhoud binnenterrein en algemeen groen € 10,– p/mnd.

Locatie
Gelegen in rustige woonomgeving nabij het centrum van Tegelen, met winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Het NS station van Tegelen ligt op 800 meter afstand. Winkels bevinden zich eveneens op loopafstand.

Bezichtiging inplannen?
Bezichtigingen en nadere informatie via VeTeBe Makelaars, Grotestraat 84A, 5931 CX Tegelen. Tel. 077 326 2600, info@vetebe.nl.

 

Hoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - TegelenHoekstraat 4 - Tegelen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.