Kerkstraat 119 - Koningsbosch

Koningsbosch

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Koningsbosch
Adres: Kerkstraat 119 6104 AB KONINGSBOSCH
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Aan rustige weg, in woonwijk en landelijk gebied
Oppervlakte: 6166 m2
Oppervlakte perceel: 26500 m2

Klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed

Een zeer unieke kans om dit historische object in Koningsbosch, gekenmerkt als Rijksmonument, aan te kopen en te renoveren. Er heeft een bestemmingswijziging plaatsgevonden, waardoor het klooster nu ruimte geeft voor ‘enkelbestemming Horeca, een hotel, categorie 4’.

Niet alleen de kloostergebouwen, maar ook de tuin, de tuinmuur en de Lourdesgrot uit 1905 zijn geklasseerd als Rijksmonument. Bijzondere elementen zijn in- en om het object behouden gebleven.

Koningsbosch is een middelgroot dorp en onderdeel van het Limburgse Echt-Susteren. Het dorp ligt vlak bij de grens met Duitsland en is omringd met landerijen en bossen. Binnen 15 autominuten bent u in Sittard en binnen 25 autominuten in Roermond waar Designer Outlet Roermond zich bevindt, een in de top toeristische plek in provincie van Limburg. Born is met zijn grote werkgelegenheid door onder andere Nedcar op 15 autominuten van het klooster bereikbaar.

Het klooster telt een enorm aantal vierkante meters, het gaat hier om ca. 6166 m² volgens BAGVIEWER. De ruimtes in het klooster zijn zeer geschikt voor het realiseren van hotelkamers (ca 100 stuks), luxe hotelsuites en vergaderruimtes. Ook voor feesten en partijen is het voormalig theater en/óf de kapel een meer dan geweldige optie. Er zijn twee liften in het gebouw aanwezig, deze zijn op dit moment buiten werking. De 3D video geeft een impressie van de mogelijke hotelfunctie.

In het souterrain vinden we diverse ruimtes, zoals voormalig wasserij, keuken, personeelskamer en werkplaats. Het souterrain zou gezien de huidige wensen van een hotel deze indeling kunnen behouden.

Op de begane grond zijn er diverse ruimtes welke dienst kunnen doen als hotelkamers of vergaderruimtes. Het meest bijzondere van deze verdieping is de kapel, waar de zuilen met authentieke details en muurschilderingen behouden zijn gebleven. De kapel zou zich perfect lenen voor een restaurant binnen het hotel, of zou dienst kunnen doen voor bruiloften, partijen en een plek waar conferenties gehouden kunnen worden. De binnentuin van het klooster is via de begane grond te bereiken, een uitermate geschikte plek voor een terras. De bijzonder gedetailleerde bouwstijl van het machtige klooster omringt je in de kloostertuin vanuit vier zijden.

De eerste verdieping van het klooster is te bereiken via meerdere marmeren en massief houten trap opgangen. De huidige indeling bestaat uit een ruim aanbod aan kamers, een theaterzaal en multifunctionele ruimten die nadere invulling verdienen. Vanuit de eerste verdieping is er ook een toegang naar het balkon van de kapel.

Ook op de tweede verdieping een ruim aanbod aan kamers. Op deze verdieping zijn ook de voormalige slaapzalen te vinden. Deze grote ruimtes aan de noordzijde van het klooster kunnen opgedeeld worden in luxe hotelsuites met uitzicht op de kloostertuin.

Wil je het ultieme uitzicht beleven op de landerijen? Dan is de derde verdieping van het klooster daar uitermate geschikt voor. Deze verdieping telt ook kamers, maar heeft op het moment ook nog niet ingedeelde ruimten van meer dan 100 m² oppervlakte. De sfeer onder deze dakspanten is bijzonder fraai te noemen.
Het genoemde grondstuk met daarbij de kadastrale gegevens zijn nog niet volledig, de definitieve oppervlakte zal ca 26.500 m² omvatten. Voor het tekenen van de koopovereenkomst zal dit definitief geworden zijn na inmeting door het Kadaster.

Geschiedenis:
Het KLOOSTER van de Liefdeszusters van het Kostbaar Bloed is in fasen gebouwd tussen 1874 en 1912. Het oudste gedeelte betreft een klein H-vormig gebouw dat in 1876 werd vergroot met een kapel. Het kenmerkte zich door een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant met Neo-Gotische en Neo-Romaanse elementen en is nog herkenbaar in het oostelijk deel van het zuidpand en in het oostpand (Annavleugel).
Een sobere Neo-Renaissance stijl is toegepast voor het vermoedelijk in één fase omstreeks 1896 opgetrokken noordpand (Mariavleugel). Omstreeks 1896-1900 werden de huidige kapel (westelijk pand) en een nieuw entreegebouw (zuidpand) gebouwd, die zich kenmerken door een rijke Neo-Gotische vormentaal. De laatste grote bouwfase rond 1912 betrof de uitbreiding van het oostpand. Het klooster bevindt zich in uitzonderlijke gave staat, hoewel het gebouw in- en uitwendig in de tweede helft van de twintigste eeuw enkele malen op onderdelen is gewijzigd. De kapel heeft bij vertrek van de zusters in 1995 de inventaris grotendeels verloren.

Verkoopproces:
Het object wordt verkocht middels een gestructureerd verkoopproces.
Wij stellen u graag in de gelegenheid het object te bezichtigen. Hiervoor zal een due diligence plaats vinden. Na een positieve screening zal een uitnodiging volgen voor een bezichtiging.

Uw bieding (een bedrag te vermeerderen met kosten koper) dient u door middel van het biedingsformulier welke u ter beschikking gesteld zal worden door Activo Makelaardij B.V., in de Nederlandse taal in te dienen.

 

Vraagprijs:
Er wordt niet gewerkt met een vraagprijs, verkoper staat inzake de verkoop open voor voorstellen die goed onderbouwd en serieus zijn.

Levering:
De levering kan spoedig na gunning plaatsvinden. Het object wordt opgeleverd in de huidige staat (as is,where is) en binnen de huidige publiekrechtelijke en privaatrechtelijke bestemming. De akte van levering zal gepasseerd worden door een aan ons verbonden project notaris te Amsterdam.

Gunning:
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Bijzonderheden:

– Bijzondere elementen welke in- en om het object behouden zijn gebleven;
– Zeer uniek object;
– Geklasseerd als Rijksmonument, komt in aanmerking voor subsidies;
– Vijf verdiepingen met binnentuin;
– Bestemming Hotel, categorie 4;
– Gestructureerd verkoopproces.

Deze presentatie is bestemd voor het verstrekken van informatie. De informatie is met uiterste zorg samengesteld. Hoewel Activo Makelaardij B.V. tracht deze informatie steeds zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kunnen aan deze presentatie geen rechten ontleend worden. U mag de inhoud niet kopiëren en/of veranderen. Activo Makelaardij B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade ten gevolge van mogelijke fouten en tekortkomingen in deze website.

 

Kerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - KoningsboschKerkstraat 119 - Koningsbosch


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.