Kerkstraat 21 - Bergeijk

Bergeijk

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Bergeijk
Adres: Kerkstraat 21 5571 CJ BERGEIJK
Vraagprijs: € 900.000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Gelegen op korte afstand van een supermarkten, horeca, divers winkelaanbod, theater Kattendans, park Kattendans, sportaccommodaties, basisschool, diverse musea, het E3 strand en uitvalswegen.
Oppervlakte: 290 m2
Oppervlakte perceel: 1000 m2

Sfeervolle monumentale woning met een bourgondisch karakter. Gelegen op een groot perceel aan het mooiste straatje van Bergeijk met het levendige centrum direct om de hoek. Deze bestuurderswoning is gebouwd omstreeks 1875 met materialen van de toenmalige pastorie van het dekenaat van Luik, met recht een rijksmonument.

Begane grond
Via de voortuin met de monumentale lindebomen bereikt u de centraal in de woning gesitueerde voordeur.

Direct bij binnenkomst wordt je overvallen door de enorme ruimte die de woning biedt en de mooie tegenstelling tussen de oude details in o.a. architraven, deuren en hoge plafonds en de moderne lichte serre/tuinkamer. Aan de linkerzijde is de sfeervolle woonkamer gesitueerd met de sfeerbepalende grote schouw. Door het gedeeltelijk verwijderen van de plafonds en het toepassen van een entresol heeft de woonkamer een heel eigen karakter gekregen. Via deze trapopgang is eveneens de ouderslaapkamer te bereiken. De grote leefkeuken is aan de achterzijde van de woning gelegen en biedt door de hoge ramen een mooi uitzicht over de riante tuin. De keuken is eenvoudig maar goed ingericht en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken en de hal is de manshoge kelder te bereiken. Deze is opgedeeld in een wijn- en een opslagkelder.

Het rechterdeel van de woning herbergt twee sfeervolle werkruimten die via kamer-en-suite deuren met elkaar in verbinding staan. Hier zijn de originele plafonds nog intact gelaten en herinneren de schouwen nog aan de tijd dat geen centrale verwarming aanwezig was. Ook hier weer valt op hoe veel licht de woning binnenkomt door de grote raampuien. Aan de rechterzijde van de woning is door de toevoeging van een serre een fantastische leefruimte gecreëerd. De voormalige sombere gevangeniscel van dit oude marechaussee gebouw is nu de meest geliefde ruimte. Vanuit de serre heeft u rondom een fantastisch uitzicht over de mooie natuurlijk aangelegde tuin. De woning heeft door de extra badkamer voor hen die dit wensen, alle leeffuncties op de begane grond.

Eerste verdieping
Via een hardhouten trap vanuit de hal toegang tot de eerste verdieping. De royale overloop geeft hier toegang tot 4 slaapkamers, een berging en een badkamer.

Tweede verdieping
De tweede verdieping is te bereiken middels een vlizotrap. Deze geheel begaanbare zolderruimte beslaat de gehele woning. Doordat de kap, uitgezonderd de authentieke eiken spantbenen geheel vernieuwd is, is het een fijne droge geïsoleerde zolderruimte.

Tuin
Aangelegde tuin rondom de woning gelegen met diverse terrassen en omsloten door hagen.

Garage met overkapping en vliering en is voorzien van een betonvloer, houten wanden en plafond en elektra. Deze garage staat op het perceel dat niet wordt verkocht. Het geheel is ook te koop, vraag naar de mogelijkheden.

Algemene informatie

 • Kadastraal bekend: Gemeente Bergeijk, sectie B, nummer 3358 gedeeltelijk.
 • Perceel oppervlakte ca. 1.000 m².
 • Woonoppervlakte ca. 290 m².
 • Overige inpandige ruimte ca. 47 m².
 • Externe bergruimte ca. 45 m².
 • Inhoud woning ca. 1400 m3.
 • Betreft een Gemeente-/Rijksmonument.
 • De woning is voorzien van houten kozijnen met gedeeltelijk isolatieglas.
 • Voorzien van een c.v.-combiketel  (2012) en vloerverwarming in de keuken en de serre.
 • Het woonhuis beschikt over 5 slaapkamers, 2 badkamers en 3 woonkamers, waardoor de woning  uitermate geschikt is voor dubbele bewoning.
 • De woning is te splitsen in 2 wooneenheden (2 separate adressen). Tevens te gebruiken als kangoeroewoning of beroep aan huis.
 • Op ca. 20 autominuten/30 minuten openbaar vervoer van ASML/High Tech Campus.
 • Gelegen op korte afstand van een supermarkten, horeca, divers winkelaanbod, theater Kattendans, park Kattendans, sportaccommodaties, basisschool, diverse musea, het E3 strand en uitvalswegen.
 • Bouwjaar ca. 1875.
 • Aanvaarding in overleg.

Kerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - BergeijkKerkstraat 21 - Bergeijk


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.