Kniphoek 6 - Buren

Buren

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Buren
Adres: Kniphoek 6
Vraagprijs: 1.085.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 229 m²

Sfeervol dubbel herenhuis met fijne stadstuin in de historische kern van Buren.

Buren is een stad met een rijke oranjegeschiedenis. De Kniphoek maakt deel uit van het oudste deel. Dit dubbele herenhuis, oorspronkelijk waren dit twee huizen zoals direct te zien is aan de voorzijde, is net als andere panden in de straat gebouwd op de oude stadsmuren en worden daarom ook wel ‘muurhuizen’ genoemd. Het maakt dat de bewoners letterlijk kunnen beschikken over een zee aan ruimte verdeeld over vier volwaardige verdiepingen, waaronder een schitterend souterrain met boogkelders. Mede hierdoor zal deze woning u in tal van opzichten aangenaam verrassen. Met alle ruimte voor een groot gezin, gasten en kantoor aan huis.

Royaal, sfeervol en instapklaar
Stijlvol en met respect voor het verleden is dit herenhuis gerenoveerd en onderhouden. De begane grond biedt ruimte aan een fraaie entree met marmeren vloer, een sfeervolle en zeer complete woonkeuken met toegang tot de stadstuin; en een ruimtelijke woonkamer die vanuit de woonkeuken toegankelijk is. De functie van de bordestrap aan de voorzijde wordt hier dan ook direct duidelijk want deze tweede entree biedt direct toegang tot de woonkamer. Authentieke estriken vloeren en balkenplafonds creëren de juiste sfeer en benadrukken de oudheid van het pand. Vanuit de entreehal krijgt u toegang tot de twee bovenverdiepingen. De eerste met drie slaapkamers waarvan een in gebruik als werkkamer, een separaat toilet en badkamer. De tweede verdieping met waskamer, nog eens twee slaapkamers en een tweede eveneens complete badkamer.

Tuin en souterrain
Een heerlijke plek om tot in de late uurtjes te genieten is de rustig gelegen stadstuin over de volle breedte (ruim 13 meter) van het herenhuis. Op dezelfde hoogte ziet u de deur naar het souterrain met fraaie boogkelders en gewelven. Ideaal voor gereedschap en fietsen, maar zeker ook als koele ruimte voor wijnen en proviand. Ideaal is de achteruitgang met eigen uitgang naar het ’t Stek, een rustig straatje voor fietsers en wandelaars aan de achterzijde. Ook ideaal is natuurlijk de centrale ligging tussen Utrecht en Den Bosch.

Download het magazine met meer foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Kniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - BurenKniphoek 6 - Buren


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.