Koningstraat 15 - Zaltbommel

Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Zaltbommel
Adres: Koningstraat 15
Vraagprijs: 325.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 79 m²

Bijzonder en betaalbaar wonen wordt mogelijk in dit bovenhuis op de 3e en 4e verdieping, waar ook een heerlijk dakterras is met als bonus een zonnige werk-/logeerkamer op de begane grond. Het eenvoudig afgewerkte bovenhuis maakt onderdeel uit van een pand met twee wooneenheden en staat aan een rustige straat midden in het historische centrum op loopafstand van alle voorzieningen.

Gezamenlijke entree met trapopgang, zonnige werk-logeerkamer en op de begane grond.
Zonnige woonkamer met Frans balkon, eenvoudige keuken en badkamer op de derde verdieping.
Berging en slaapkamer met aangrenzend dakterras onder de geïsoleerde kap op de vierde verdieping.

Gemeentelijk monument

Gebruiksoppervlakte wonen: 79 m²
Oorspronkelijk bouwjaar: eind 19e eeuw
Restauratiejaar: 1998
Servicekosten: geen

Indeling begane grond:
Voor de stadswoning is een eigen stoep met IJsselsteentjes in visgraatmotief met aan weerszijde een smeedijzeren stoephek. Op het bankje is het heerlijk toeven in het ochtendzonnetje. Er is een gemeenschappelijke, in monumentengroen geschilderde voordeur met bovenlicht en een hal met natuurstenen vloer. De hal wordt gedeeld met de maisonnette op de eerste verdieping met entresol. Rechts van de hal is werk-/logeerkamer. De werkkamer heeft aan de straatzijde twee hoge ramen die zorgen voor veel licht. Aan de achterzijde is een berging die zich uitstekend laat inrichten als archiefruimte, pantry of gastenbadkamer. De gemeenschappelijke trapopgang leidt naar de bovenliggende verdiepingen.

Indeling derde verdieping:
De gemeenschappelijke overloop, biedt toegang tot het bovenhuis.
Er is een L-vormige woonkamer met aan de voorzijde twee dakkapellen met zicht op de daken van Zaltbommel en de Sint Maartenskerk. Aan de achterzijde zijn bij de eenvoudige keuken dubbele deuren naar een Frans balkon. Centraal in de ruimte bevindt zich de badkamer met ligbad, wastafel en het toilet. Vanuit de woonkamer leidt een vaste trap naar de slaapverdieping.

Indeling vierde verdieping:
Bovengekomen is er een kleine overloop, waaraan een berging grenst. Onder de geïsoleerde kap bevindt zich een mooie lichte slaapkamer. De deuren bieden toegang tot een dakterras van 7m². Vanaf het dakterras is een schitterend zicht op de omliggende tuinen en de Gasthuistoren.

Bijzonderheden:
In 1998 is de complete restauratie en renovatie van 4 naast elkaar gelegen stadswoningen aan de Koningstraat afgerond. Er is een stijlvol en evenwichtig gevelaanzicht gerealiseerd met 12 (schuif)ramen en 8 Franse dakkapellen.
Het geheel is niet alleen beeldbepalend in de Koningstraat maar sinds 2006 ook aangewezen als gemeentelijk monument. De restauratie en renovatie is met hoogwaardige materialen uitgevoerd. Daarbij is onder andere de kap vernieuwd, de infrastructuur vernieuwd en voor zover mogelijk alles geïsoleerd. De woning wordt verwarmd door een Nefit HR ketel uit ###
Sfeervolle details zijn aangebracht of bewaard gebleven: stoep met smeedijzeren hek, een fraaie kroonlijst bij de voorgevel en een fraaie paneelvoordeur met bovenlicht.
Het betreft een lichte woning voor één en tweepersoonshuishoudens op een stijlvolle en rustige locatie, met alle voorzieningen binnen handbereik (o.a. NS-station 14 minuten lopen). ’s-Hertogenbosch is per trein in 9 minuten en per auto in 15 minuten te bereiken.

* Van zowel de woonkamer als de slaapkamer hebben wij een visual laten maken om u zo een indruk te geven hoe de woning er ingericht uit zou kunnen zien.

Koningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - ZaltbommelKoningstraat 15 - Zaltbommel


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.