Kortendijk 8 - Vianen

Vianen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Vianen
Adres: Kortendijk 8
Vraagprijs: 1.150.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1650
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 232 m²

Karakteristiek herenhuis om te wonen en werken in het historische centrum van Vianen.

Fier springt de witte gevel met de authentieke winkelpui eruit in het oude straatje in de binnenstad. Dit rijksmonument uit 1650 schittert nog altijd. De oplettende bezoeker van het pand kan in de ramen nog de tekst: ‘Van Nelle Koffie en Thee’ ontwaren. Zodra u de marmeren vloer van de oude winkel betreedt, stroomt het geborgen gevoel van weleer u tegemoet. De voormalige winkel fungeert nu als royale hal. Zowel de voor- als tuinkamer op de begane grond zijn momenteel in gebruik als kantoor. De riante tuinkamer heeft een schitterende lichtinval. In de living, op de verdieping, prijkt de oude toonbank als scheiding tussen de woon- en eetkamer. De houten vloerdelen in de living en de keuken zijn gespijkerd met oude nagels. Het open balkon bij de woonkamer biedt zicht over de achtertuin en de stad. Ook de tweede verdieping, met vier slaapkamers, is een prachtige verrassing. De zichtbare gebinten en de houten afwerking van de plafonds creëren een fijne, warme sfeer. In de L-vormige achtertuin is het goed toeven. Hier vindt u volop rust en ruimte op het terras dat geaccentueerd is met leilinden. Of op de veranda die grenst aan het gazon. De tuin is ook verfraaid met enkele dikke, groene hagen, het buitenleven ruist hier dan ook volop.

Multifunctionele bestemming Gemengd-1
Met bestemming Gemengd-1 is dit herenhuis multifunctioneel. Met de authentieke winkelpui en de kantoorruimtes op de begane grond kunt u alle kanten op. De prachtige lichtinval aan de achterzijde maakt de tuinkamer ook geschikt als atelier of wellicht creëert u op de begane grond een extra woongedeelte. Tel daarbij de riante leefruimte op de eerste verdieping met open balkon op, de vier slaapkamers op de tweede verdieping en de riante tuin. Kortom, een zee aan ruimte en mogelijkheden.

Centraal
Aan de Lek en in de nabijheid van Utrecht. Vianen brengt al het goede van wonen in de nabijheid van de natuur en de geneugten van de stad samen. Met de A2 en A27 in de buurt is er een snelle ontsluiting en ook het voorzieningenniveau van het openbaar vervoer is hoog.

Download het magazine met meer foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Kortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - VianenKortendijk 8 - Vianen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.