Molenstraat 22 - Boxtel

Boxtel

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Boxtel
Adres: Molenstraat 22
Vraagprijs: 825.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 202 m²

Charmant halfvrijstaand monumentaal herenhuis gelegen aan de rivier de Dommel.
Het royale herenhuis beschikt over een eclectische bouwstijl met diverse authentieke aspecten zoals glas in lood details, een authentieke tegelvoer, hoge plafonds en een sierlijke gevel.

Het herenhuis is in het centrum gelegen en grenst aan rivier de Dommel, en kijkt uit op de fraaie Sint-Petrusbasiliek.
Diverse scholen, winkels, het station en overige voorzieningen zijn op loop/fietsafstand gelegen. Uitvalswegen zijn daarnaast in de nabijheid van het herenhuis te vinden.

Algemene informatie:
Bouwjaar: 1906
Woonoppervlakte: ca. 202 m²
Perceeloppervlakte: 805 m²
Inhoud: ca. 895 m³
Externe bergruimte: ca. 56 m²
Verwarming: CV ketel
Energielabel: gemeentelijk monument (niet van toepassing)

Begane grond:
De voordeur van het herenhuis komt uit in een portaal welke grenst aan de hal van de woning.
Aan deze hal zijn de woonkamer, eetkamer, een tweede zit/studeerkamer, de keuken met bijkeuken, en een toiletruimte gesitueerd. De hal is daarbij voorzien van authentieke, fraaie vloer- en wandtegels.

De woonkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen en grenst aan de achtergelegen eetkamer.
Beide ruimtes zijn sierlijk met elkaar verbonden door middel van een paar authentieke en-suite schuifdeuren.
Daarnaast is de woonkamer van een hoog plafond met sierlijke lijsten voorzien, de eyecatcher in de woonkamer is de houthaard. Ook zijn er een tweetal praktische inbouwkasten gecreëerd in de woonkamer.
De achtergelegen eetkamer beschikt over inbouwkasten, een aansluitpunt voor een haard/kachel en een paar openslaande tuindeuren welke uitkomen onder de overkapping in de achtertuin.

Aan de voorzijde is de tweede zitkamer/ studeerkamer gelegen.
Ook deze kamer is voorzien van een hoog plafond met sierlijke lijsten.

De keuken biedt toegang tot de kelder en is voorzien van diverse apparatuur en keukenkasten.
Aan de keuken grenst de bijkeuken, hier is de cv-ketel gesitueerd. Ook zijn hier een toegangsdeur naar de inrit en de witgoedaansluitpunten gesitueerd.

Eerste verdieping:
Middels de sierlijke trap met authentieke traploper is de verdieping te bereiken. De eerste verdieping beschikt over 4 slaapkamers en hobbyzolder.

Aan de overloop grenzen 2 slaapkamers, de badkamer en een royale hobbyzolder.
De ouderslaapkamer is aan de voorzijde gelegen en beschikt over een wastafel en een balkon.
Slaapkamer 2 is aan de achterzijde gelegen en beschikt over een balkon met een fraai uitzicht op de Sint-Petrusbasiliek.

De royale hobbyzolder is voorzien van een wastafel/uitstortgootsteen en biedt toegang tot 2 slaapkamers en een royale bergkast. Deze zolderkamer staat daarnaast in verbinding met nog een twee slaapkamers.
De derde slaapkamer is daarbij aan de voorzijde van de woning gelegen en is voorzien van een wastafel.
Slaapkamer vier is aan de achtzijde gelegen en kijkt fraai uit op de achtertuin, daarnaast beschikt deze slaapkamer over een wastafel.

De badkamer is centraal op de verdieping gelegen en is uitgerust met een separate toiletruimte, een wastafel, bidet, een bad en een douche.

Buitenleven:
De inrit biedt ruimte aan meerdere (3) auto’s en grenst aan de garage en de afsluitbare poort van de achtertuin. De garage is voorzien van een praktische bergzolder welke middels een vlizoluik en een ‘’balkluik’’ te bereiken is.

In de achtertuin zijn een overkapping met openhaard, een berging en diverse soorten groen te vinden.

Een speciaal aspect van de achtertuin is rivier de Dommel, deze grenst namelijk aan de achtertuin van het herenhuis.
Hierdoor kan er een spectaculair uitzicht gecreëerd worden waarbij de achtertuin uitkijkt op rivier de Dommel en de Sint-Petrusbasiliek.

Algemeen:
– Monumentaal herenhuis met authentieke details op centrumlocatie aan de Dommel
– Prachtig zicht op de Sint-Petrusbasiliek
– Voorzieningen in de directe nabijheid (gelegen op centrumlocatie)
– Vrijstaande garage met zolder

Molenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - BoxtelMolenstraat 22 - Boxtel


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.