Nieuwsstraat 3 - Ell

Ell

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Ell
Adres: Nieuwsstraat 3 6011RB ELL
Vraagprijs: € 895000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in centrum van dorp, achterzijde geheel vrij.
Oppervlakte: 367 m2
Oppervlakte perceel: 3220 m2

Een plek met historie, rust en ruimte met de mogelijkheid om wonen met werken te combineren. Op slechts 10 minuten van Weert en de A2 staat deze monumentale pastoriewoning uit 1830, pal naast de Sint Anthoniuskerk. Het perceel van 3320 m² mag gerust uniek genoemd worden en biedt de bewoners een oase van groen. Niet alleen aan de buitenzijde, maar ook in de woning zijn veel authentieke details behouden. Maak kennis met het mooie Ell, waar u de dagelijkse hectiek vergeet en waar de pastorie een bijzondere plek in uw hart krijgt.

Ell heeft diverse voorzieningen waaronder een supermarkt, slager, bakker en een basisschool. Verder zijn er enkele horecavoorzieningen in het dorp, net als een bushalte. De uitvalswegen en de snelweg A2 zorgen voor goede verbindingen richting Venlo, Helmond, Eindhoven en Maastricht. Het dorp heeft iets minder dan 1500 inwoners en een rijk verenigingsleven. Zo zijn er een fanfare, schutterij en diverse sportverenigingen.

Begane grond:
Bewonder de pure schoonheid van dit Rijksmonument en loop naar de statige entree, voorzien van een prachtige deur met hardstenen omlijsting. De meer dan 10 meter lange ontvangsthal heeft een hoog plafond, travertinvloer en een achterentree. Aan de linkerzijde zijn de toiletruimte en de originele, houten trapopgang. Verrassend is de aanwezigheid van een lift, die de begane grond met de bovengelegen verdiepingen verbindt.

Rechts in de hal zijn twee deuren die toegang geven tot de woonkamer, mooi verdeeld in een zit- en eetgedeelte. De wengé houten vloer vormt een mooie combinatie met de marmeren haardmantel, hoge ramen en het hoge plafond. Het uitzicht naar de tuin en de Sint Antoniuskerk is van ongekende schoonheid.

Aan de andere zijde van de hal zijn de eetkamer en keuken gesitueerd. Qua afwerking en sfeer is de eetkamer, die ook te gebruiken is als kantoor-/praktijkruimte, vergelijkbaar met de woonkamer. Leuk detail is het doorgeefluik naar de keuken.

De eetkeuken is een sfeervolle ruimte met grote ramen aan de achterzijde en een directe toegang tot de aangebouwde bijkeuken/berging. In de keuken staat een grote, op maat gemaakte keukenopstelling waar het aanrechtblad en achterwand van graniet zijn gemaakt. Alle benodigde apparatuur is ingebouwd: een 6-pits gasfornuis met oven, een afzuigkap, vaatwasser en een koelkast.

Aan de woning is een ruime bijkeuken/berging gebouwd, met een deur aan de voorzijde en dubbele deuren aan de achterzijde. In deze grote, multifunctionele ziet u een vlizotrap naar de bergzolder en een trap naar de in 2000 gerealiseerde wijnkelder. De geheel uit beton vervaardigde kelder heeft een oppervlakte van ruim 50 m² en beschikt over elektra, verlichting en natuurlijke ventilatie. De kelder is ingericht als wijnkelder en voor de liefhebber wordt de aanwezige wijncollectie ter overname aangeboden.

1e Verdieping:
Niet alleen op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping is dit een huis met ruimte en karakter. Via de trap en lift is de overloop te bereiken, waar de houten vloer een mooie combinatie vormt met de paneeldeuren en het hoge plafond.

Er zijn drie slaapkamers en een zeer ruime badkamer op de eerste verdieping.  Aan de achterzijde is de hoofdslaapkamer met een maatwerk kastenwand en een wastafel, waar de authentieke marmeren achterwand behouden is. Ook de slaapkamers aan de voorzijde met wastafel en houten vloer zijn in te richten als tweepersoonskamer.

Naast de lift is een deur naar de badkamer, die dankzij de ramen in de achtergevel heel licht is. Deze ruimte is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, toilet, bidet en een wastafel. De travertinvloer is gepolijst en de wanden zijn geheel betegeld in een kleurstelling uit de jaren 60 en 70.

Tweede verdieping:
Er is een vaste trap naar de tweede verdieping, waar nog twee slaapkamers zijn. Dakramen en gevelramen zorgen voor lichtinval en in een van de slaapkamers ziet u de lift. Gezien de grootte van de slaapkamers is het mogelijk om extra slaapkamers en een tweede badkamer te realiseren. In de schuinten van het dak is bergruimte en de hoge plafonds met zichtbare balken zorgen voor een aangename sfeer.

Vliering:
Een steektrap geeft toegang tot de vliering, die veel praktische bergruimte biedt.

Terrassen:
Er zijn meerdere terrassen gemaakt, waar u volop geniet van de zon en privacy. Bomen en struiken zorgen voor schaduw op het terras aan de voorzijde, waar u mooi uitzicht heeft naar de naastgelegen kerk en het beeld van Sint Antonius.

Tuin en bijgebouw:
Wat deze woning bijzonder maakt, is de zeer riante achtertuin. Het grote gazon, de hoge bomen, hagen en gevarieerde beplanting zorgen voor een oase van groen waar vogels en insecten volop aanwezig zijn. Achter in de tuin staat een multifunctioneel bijgebouw met twee ruimtes op de begane grond en een zolderberging. De ruimtes op de begane grond zijn voorzien van openslaande deuren en een van de ruimtes ziet u een houtgestookte haardpartij.

Parkeren:
Op eigen terrein is ruime parkeergelegenheid, dat grenst aan het terras aan de achterzijde. Via een 125 meter lange oprijlaan rijdt u met de auto naar een zijstraat van de Niesstraat.

 

Bijzonderheden:

  • Rijksmonument nummer 22868 (bouwjaar 1830)
  • Gunstige financieringsmogelijkheden middels het restauratiefonds voor o.a. het restaureren, verduurzamen en herbestemmen
  • Zeer ruim perceel van 3220 m² met een lange oprijlaan, parkeergelegenheid, een prachtige tuin en meerdere terrassen
  • Zeer ruime wijnkelder van ruim 50 m², gebouwd in 2000
  • Ruim wonen, eventueel gecombineerd met werken, op een fantastische locatie boordevol historie

 

 

Nieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - EllNieuwsstraat 3 - Ell


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.