Noorderhaven 106 - Harlingen

Harlingen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Harlingen
Adres: Noorderhaven 106 8861 AR HARLINGEN
Huurprijs: € 1.375
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 204 m2
Oppervlakte perceel: 204 m2
Bent u op zoek naar een sfeervolle kantoor- of werkruimte in een uniek gebouw? Dan is dit pakhuis uit 1657 het geschikte pand voor u. Wonen in één van de recent gerenoveerde en gemoderniseerde appartementen boven de bedrijfsruimte is tevens mogelijk.

Noorderhaven 106 en de naastgelegen Roeperssteeg 2 dateren uit 1657. Ze werden gebouwd door de koopman Sicce Lubbers. Lubbers was hoogst waarschijnlijk een wijnhandelaar. Hij woonde in het achterliggende huis Voorstraat 61 dat ook in het bezit is van Vereniging Hendrick de Keyser.

In 1681 doet de dochter van Sicce Lubbers het pakhuis en het woonhuis van de hand waarbij het complex wordt opgedeeld. Bij de aankoop door de Vereniging in 1930 zijn de twee panden weer met elkaar verbonden.

Het pakhuis, waarvan alleen de begane grond geschikt was voor de berging van wijntonnen, bezat vier grote bovenzolders waar graan werd opgeslagen. In de 18de eeuw wisselde de bestemming van de pakzolders verschillende keren.

TE HUUR
Bent u op zoek naar een sfeervolle kantoor- of werkruimte in een uniek gebouw? Dan is de bedrijfsruimte op de begane grond zeer geschikt voor u. Wonen in één van de recent gerenoveerde en gemoderniseerde appartementen (Roeperssteeg 2, Roeperssteeg 4 en Roeperssteeg 6) boven de bedrijfsruimte is tevens mogelijk.

LOCATIE
Gelegen in het gezellige historische centrum van Harlingen. Vanaf hier is alles goed bereikbaar; het station, een bushalte en natuurlijk de veerboot naar Vlieland of Terschelling zijn op loopafstand, een snelwegafrit bevindt zich op minder dan 1 kilometer van het pand. Leeuwarden en Sneek liggen op 25 autominuten.

OPPERVLAKTE en INDELING
Op de begane grond is de kantoor- werkruimte van ca. 116 m² alsmede pantry aanwezig van ca. 30m². Er bevindt zich een tweede kantoorruimte van ca. 50 m² op de eerste verdieping en tenslotte op de tweede verdieping een berging van ca. 8m².
De zolder is voor gemeenschappelijk gebruik. Deze is uitsluitend in overleg beschikbaar voor tijdelijke opslag.

BESTEMMING
Op de locatie is de bestemming “Centrum – 2” van toepassing. Bedrijven die zijn genoemd in de bij deze regels opgenomen Staat van bedrijven onder de categorieën 1 en 2, derhalve zeer geschikt voor zakelijke diensten, ambachtelijke bedrijven, aan huis gebonden beroepen (in combinatie met wonen)
Gedetailleerde informatie kan worden verkregen bij de gemeente Harlingen of kijk op www.ruimtelijkeplannen.nl .

UITRUSTINGSNIVEAU
Voorzien van:
– luchtbehandeling
– verwarming
Verhuurder is in overleg bereid installaties aan te passen tegen nader overeen te komen voorwaarden.

OPLEVERINGSNIVEAU
In huidige staat, met waar nodig aanpassingen door verhuurder, afhankelijk van het voorgenomen gebruik.

HUURVOORWAARDEN
– ROZ model winkelruimte overige bedrijfsruimte met aanvullende voorwaarden inzake gebruik als monument
– Huurperiode 5 jaar
– Verlenging met telkens 5 jaar
– Indexering jaarlijks volgens CPI index Alle huishoudens
– Zekerheidsstelling 3 maanden huur (+ voorschot servicekosten) + BTW (BTW vrije verhuur is mogelijk)
– afwijkende voorwaarden bespreekbaar

Noorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - HarlingenNoorderhaven 106 - Harlingen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.