Noorderhaven 40 - Groningen

Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

13

LOCATIE

Groningen
Adres: Noorderhaven 40
Vraagprijs: 985.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1657
Ligging: aan drukke weg, in centrum, aan vaarwater
Oppervlakte: 325 m²

Bijzonder en monumentaal dubbel pand nu beschikbaar aan de rand van de binnenstad van Groningen met fraai uitzicht over de woonschepen van de Noorderhaven. Het karaktervolle pand staat bekend onder de naam ‘Pakhuis de Bonte Koe’. Het voormalige pakhuis heeft nu volledig een woonfunctie met werken aan huis. Het bestaat uit 1 kadastraal perceel (142m²) maar twee adressen: het voorhuis aan de Noorderhaven 40 en het achterhuis aan de Hoekstraat 31, beiden met een eigen ingang. Tussen beide panden een charmante mediterraan aandoende patio/ binnenplaats.

Indeling Noorderhaven 40:
Indrukwekkende monumentale voordeur, vestibule met marmeren lambrisering, lange gang geheel naar achteren toe met marmeren vloertegels. Links aan de voorzijde een voorkamer (17m²) en doorgang/verbinding met de achterkamer(25m²). Zowel de voor- als achterkamer zijn voorzien van een prachtige schouw, fraaie plafonds en raampartijen. De achterkamer heeft zicht op de binnenplaats/patio.
Via de gang kunt u naar de onder gelegen kelder onder het voorhuis.

De lange gang -aan de rechterzijde van het pand- naar achteren toe verbindt het voorhuis (Noorderhaven 40) en het achterhuis (Hoekstraat 31) met elkaar. Als u doorloopt naar achteren komt u voorbij de deur van de patio die tussen beide huizen in ligt. De patio is beschut gelegen, circa 18m² en doet mediteraan aan door de aankleding en afwerking. Als u doorloopt in de gang komt u in de Hoekstraat 31, links van de gang het atelier/ werkkamer met een toilet. Helemaal achterin de gang de woonkeuken met plaats voor de eettafel en fraaie raampartij (3x) aan de Hoekstraatzijde. In de keuken een klein tochtportaaltje met de achteringang/ ingang van Hoekstraat 31.

Eerste verdieping:
trapopgang in het voorhuis, overloop op de eerste verdieping. Fraaie voorkamer/ woonkamer (30m²) met schouw en twee opvallende kleine, halfronde, erkers in de voorgevel. Deze kamer beschikt over een kleine keuken/ pantry in een afsluitbare inloopkast. Achterkamer (27m²) met zicht op de patio beneden. Doorgang via deze achterkamer naar de verbindingsgang naar het achterhuis (Hoekstraat 31). Hier bevinden zich 4 kamers, een bescheiden badkamer/doucheruimte en een balkon aan de zijde van de patio.

Tweede verdieping:
trapopgang in het voorhuis -Noorderhaven 40- naar de overloop op de tweede verdieping, toilet, bergruimte/ stookruimte met een slaapkamer aan de voorzijde en een slaapkamer met badkamer aan de achterzijde.
Trapopgang in het achterhuis -Hoekstraat 31- naar twee grote zolderkamers onder de schuine kap.
De tweede verdieping staat niet in onderlinge verbinding met elkaar.

Bijzonderheden:
– Rijksmonument De Bonte Koe;
– bouwjaar van origine 1657;
– perceeloppervlak 142m²;
– twee adressen met patio er tussenin, wel 1x de nutaansluitingen (gas/water/elektra) en 1 cv-ketel;
– in totaal 325m² woonoppervlak + kelder en zolderruimte;
– combinatie wonen en werken mogelijk;
– zeer markante voorgevel met de twee bijzondere en monumentale, halfronde kleine erkertjes op de eerste verdieping.

Noorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - GroningenNoorderhaven 40 - Groningen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.