Ottengas 15 - Nijmegen

Nijmegen

TYPE

Monument

KAMERS

2 kamers

LOCATIE

Nijmegen
Adres: Ottengas 15 6511 TS NIJMEGEN
Huurprijs: € 650
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: ligt in het historische centrum van Nijmegen
Oppervlakte: 50 m2

Bedrijfsruimte van circa 50 m2 in de oude Nijmeegse “benedenstad” in de buurt van het Valkhof.

In het Cellebroederenhuis, in het historische centrum van Nijmegen, is een fantastische bedrijfsruimte te huur. Op de onderverdieping van het eeuwenoude pand (laat 15e-eeuw) is 50 m², verdeeld over twee ruimtes, per direct beschikbaar als bedrijfsruimte.

De uitstraling is stoer en industrieel, onder andere dankzij de rauwe bakstenen binnenmuren. Bijzonder is dat het pand bewaard is gebleven en zoveel doorstaan heeft door de eeuwen heen. Die historische elementen zie je zowel aan de binnen- als aan de buitenkant in verschillende details terug. In dit verborgen hoekje van de Middeleeuwse stad krijg je daarmee een geweldige indruk van de rijke geschiedenis.

Indeling  

Via de Ottengas (om de hoek van St. Antoniusplaats, wat ook deel uitmaakt van het pand) kom je binnen op de onderverdieping, in de hal waar tevens de pantry en het toilet zijn. Vanuit deze hal kom je in een tussenruimte, wat meteen een indrukwekkend decor biedt vanwege een gemetseld tonggewelf. Vervolgens kun je via een kleine trap een lichte ruimte betreden met een grote toegangspoort en een hoog plafond. Achter deze toegangspoort is een kozijn geplaatst zodat de deuren geopend kunnen worden voor een goede lichttoetreding. De ruimte is voorzien van gas-cv en mechanische ventilatie.
Hoewel deze locatie zeer geschikt is voor velerlei bedrijfsdoeleinden zoals bijvoorbeeld een atelier, werkplaats of opslagruimte etc. is het houden van kantoor niet aan te bevelen om praktische redenen. De ruimte is namelijk relatief vochtig en de lichtinval is enigszins beperkt.

 

Bijzonderheden

●       Monumentaal en karakteristiek pand in het centrum van Nijmegen.

●       Historische elementen zijn bewaard gebleven.

●       Gas-cv en mechanische installatie aanwezig.

●       Parkeervergunning aan te vragen.

●      Per direct beschikbaar

●     Huurperiode in nader overleg (minimaal 1 jaar).

Locatie

Ottengas ligt in het historische centrum van Nijmegen. Het pand staat in de ‘benedenstad’ van Nijmegen, dicht bij de Waalkade en het Valkhof Park. De kenmerkende stuwwal loopt dwars door dit deel van de stad en geeft de straten en stegen een Middeleeuws aangezicht. De ligging is bijzonder te noemen: ingegraven in de berghelling van de Anthoniusplaats aan de Ottengas, een straatje dat vanaf de bovenstad steil afloopt in de richting van de Waalkade. Deze historische stad ligt vlakbij Duitsland en Arnhem. Het openbaar vervoer is op korte loopafstand te bereiken. Parkeren is mogelijk met vergunning in de parkeergarage in de directe omgeving. Winkels en uitgaansgelegenheden zijn in de directe omgeving gelegen.

Ottengas 15 - NijmegenOttengas 15 - NijmegenOttengas 15 - NijmegenOttengas 15 - NijmegenOttengas 15 - NijmegenOttengas 15 - NijmegenOttengas 15 - NijmegenOttengas 15 - NijmegenOttengas 15 - Nijmegen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.