Oude Tolweg 3 - Wierden

Wierden

TYPE

Monument

KAMERS

19

LOCATIE

Wierden
Adres: Oude Tolweg 3
Vraagprijs: 1.995.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1925
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 350 m²

Engels Landhuis gelegen in het mooie Wierden, Oude Tolweg 3

Wonen in klassieke grandeur.
De semi verharde oprijlaan met een mix van loof- en naaldbomen aan de ene kant en een uitgestrekt paars bloeiend heideveld aan de andere (4,5 hectare in totaal) voert u naar weldadig knisperend grind omrand door een majestueuze buxushaag. Daar aangekomen ziet u een unieke villa voorzien van rietgedekte overstekende zadeldaken met wolfseinden in Engelse landhuisstijl, ontworpen door architect M.H. Krabshuis en gebouwd in 1925.

Originele sfeer bewaard
De huidige eigenaar kocht het landhuis in 1977 in oorspronkelijke staat. Alles zoals het in de jaren ’20 werd ontworpen, was nog in tact. Met grote zorg de authenticiteit te bewaren, werd een grondige modernisering doorgevoerd. Zo bleven de hall, Heerenkamer en ruime living (beide met open haard), de porseleinkamer met het servies van ‘de familie’ en de naast gelegen eetkamer, maar werden verblijven van het bedienend personeel tot behaaglijke eetkeuken met handbediende lift naar de wijnkelder en tuinkamer met -onder een plataan- een eigen terras verbouwd.

Geborgenheid
Het vakmanschap van toen herkent u in de houten lambriseringen, de sfeervolle mozaïekvloer in de hall, de donkere eikenhouten deuren, schouwpartijen, vele details en de bordestrap naar de eerste verdieping. Hier vindt u drie slaapkamers; een luxe slaapsuite met parketvloer en een eigen badkamer en twee kamers met een douchekamer op de overloop. Over de volle breedte langs één van de kamers en de suite strekt zich een balkon dat de achtertuin met vijver en het grote terras overziet. De Master Bedroom heeft tevens een intiem overdekt balkon vanwaar u over het uitgestrekte Twentse landschap kunt kijken. Op de tweede verdieping zijn nog eens twee slaapkamers in klassieke houten stijl met flinke opslagruimten.

Buitengoed met omvangrijke flora en fauna
Het rietgedekte landhuis is omgeven door ruime gazons. De achtertuin -op het zuiden- heeft een vijverpartij waarop regelmatig eenden landen. In het westelijke gazon is een bescheiden zwembad aangelegd. Naast de garage -met ruimte voor meerdere auto’s- die voorzien is van een eigen smeerkelder en werkbank en een schildersatelier op de bovenverdieping heeft, staat een kapschuur voor tuinmachines en grasmaaier. Van daar uit loopt u oven een graspad door het uitgestrekte heideveld met jeneverbesstruiken naar het eigen bos. Doordat dit een rustgebied is, hebben zich er reeën, fazanten en hazen gevestigd.

Rijk geheel
Het Engelse landhuis is een rijksmonument. Dat betekent dat de buitenkant en de binnenzijde deels in tact moeten blijven. Dat is niet voor niets; het is een rijk geheel met goed bewaard gebleven details dat in de loop der jaren perfect is onderhouden en gerestaureerd. Zo zijn de rieten kap en de eikenhouten benedenvensters aan de westzijde in 2022 geheel vervangen.

De omgeving
Wierden is een gezellig Twents dorp met voorzieningen als basisscholen, een centrum met winkels, gratis parkeren, supermarkten, medische verzorging en vele binnen- en buitensport gelegenheden. Het dorp is binnen 10 fietsminuten bereikbaar. Golfbaan De Koepel vindt u op anderhalve kilometer afstand en een mountainbike route is vlak in de buurt.
Middelbare scholen zijn in het nabijgelegen Almelo (10km.) en Rijssen (8km.).
Delden, Hengelo en Enschede (naar het oosten) en Deventer (richting westen) met een ruime keus aan speciaalzaken en hun rijke culinaire en culturele aanbod zijn binnen een dik half uur bereikbaar.

Oude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - WierdenOude Tolweg 3 - Wierden


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.