Overschiesestraat 13 - Schiedam

Schiedam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schiedam
Adres: Overschiesestraat 13 3111 GB SCHIEDAM
Huurprijs: € 925
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: aan het water, in het centrum
Oppervlakte: 67 m2

Het karaktervolle appartement ligt aan de Overschiesestraat in Schiedam. Het is gelegen aan de kop van een markant hofje met een rijke geschiedenis. Het tweekamerappartement op de kapverdieping (2e etage) is onderdeel van het Proveniershuis dat in de tweede helft van de achttiende eeuw werd herbouwd in de Rococo-bouwstijl (Lodewijk XV).

Vanuit de ruime living/woonkeuken (ca. 41 m²) heb je uitzicht op het sfeervolle binnenhof en in de verte op vijf historische molens.

Indeling

Begane grond:

De hoofdentree van het appartement bevindt zich op de begane grond, tevens zijn hier de brievenbussen aanwezig. Het appartement is voorzien van een parlofoon met videofoon voor het elektrisch openen van de hoofdentree vanuit de woning.

Tweede verdieping: 

De entree van de woning verbindt de woonkamer, de slaapkamer en de badkamer. Ook is hier sprake van een vliering (ca. 2 m²) waar de CV-ketel en de mechanische ventilatie zich bevinden.

De sfeervolle woonkamer met open keuken (ca. 41 m²) heeft de balken in het zicht. Het keukenblok heeft een moderne uitstraling en is voorzien van een afzuigkap. Er is sprake van een opstelplaats voor een fornuis met oven en een koelkast en er bevindt zich een wasmachine-aansluiting.

De slaapkamer (ca. 16,5m²) is voorzien van dakvensters en de badkamer (ca. 4 m²) is voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Locatie

Het complex is prachtig gelegen aan het water en op loopafstand van het treinstation met goede openbaar-vervoerverbindingen voor de deur. Ook het winkelhart, theater, horeca en andere voorzieningen zijn op loopafstand.

 

Overschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - SchiedamOverschiesestraat 13 - Schiedam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.